Ο Χ. Κάτανας για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Κοζάνης: «Η προσπάθειά σας να καρπωθείτε προσωπικά το αποτέλεσμα της σημερινής ΝΟΔΕ Κοζάνης σας εκθέτει – Σταματήστε να διχάζετε»



«Το κάλλος, το καλό και τον καλό πολλοί θαυμάσανε, το κορόιδο όμως κανείς»

Σεβόμενος στο μέγιστο βαθμό την παράταξη που με αγκάλιασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τη Νέα Δημοκρατία μας, αλλά και το θεσμό της ΝΟΔΕ Κοζάνης και τα στελέχη της, έχω χρέος να τοποθετηθώ δημόσια ξεκαθαρίζοντας κάποια πράγματα, μιας και -δημόσια- ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης κ. Καρακασίδης εχθές έθιξε αρκετούς ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα για να επιτευχθεί αφενός ο στόχος των εκλογών και αφετέρου για να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας σε τοπικό επίπεδο της ΝΟΔΕ Κοζάνης, τα οικονομικά της, ο χώρος που στεγάζει τα γραφεία μας με τις πάγιες ανάγκες τους, και την αύξηση του αριθμού των νέων μελών της παράταξής μας με στόχο την μέγιστη δυνατή πολιτική παρουσία μας.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος οφείλω να πω πως η χθεσινή -δημόσια- τοποθέτηση του κ. Καρακασίδη στο WEST TV ήταν τουλάχιστον «άτυχης» λέγοντας πως εξοφλήθηκαν οι οικονομικές οφειλές της ΝΟΔΕ Κοζάνης χωρίς να αναφερθεί σε μια σειρά ανθρώπων όπου συνέβαλαν οικονομικά για να γίνει όπως ομολογούμενος είναι, ένα «πρότυπο γραφείων ΝΟΔΕ» για ολόκληρη τη χώρα.

Εκτιμώ, κ. Καρακασίδη πως το λιγότερο που οφείλατε να πράξετε είναι να ευχαριστήσετε τους πολιτευτές, τους υποψήφιους βουλευτές, κάθε εκλεγμένο βουλευτή, τον περιφερειάρχη, μα κυρίως κάθε μέλος της παράταξης που έδωσε αυτά που μπορούσε να δώσει, ίσως και σε μερικές περιπτώσεις περισσότερα από τις δυνατότητες του, για να φτάσει η ΝΟΔΕ μας στο επίπεδο που είναι σήμερα. Επίσης σας άκουσα να λέτε -δημόσια-, πως κανένας εκ των συναγωνιστών και σημερινών Βουλευτών μας δεν παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις αφήνοντας υπονοούμενα για αυτούς (συγκεκριμένα για τον κ. Κωνσταντινίδη, την κ. Βρυζίδου και τον κ. Παπαδόπουλο).

Όλοι οι βουλευτές, όπως και πολλά μέλη, συμβάλαμε τα μέγιστα προεκλογικά, υλικά ή μη και με μεγάλους αγώνες στο νομό Κοζάνης, αλλά και σε πολλούς νομούς που χρειάστηκε η παράταξη την παρουσία μας και τη στήριξη μας. Η προσπάθεια αυτή είναι γνωστή σε όλους όσους ασχολήθηκαν σε επίπεδο νομού και όχι μόνο. Εκ του αποτελέσματος αναμφίβολα η προσπάθεια μας επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, φέρνοντας τη νίκη στην παράταξη μας και τέσσερις αξιόλογους βουλευτές για το νομό Κοζάνης.

Εν κατακλείδι, η προσπάθεια σας να καρπωθείτε προσωπικά το αποτέλεσμα της σημερινής ΝΟΔΕ Κοζάνης, μη αναφέροντας όλους εμάς, αιρετούς ή μη, είναι που σας εκθέτει, αλλά δυστυχώς εκθέτει και τη θέση που κατέχετε με την ψήφο πολλών νεοδημοκρατών του νομού μας. Το λιγότερο που θα θέλαμε να ακούσουμε ως απλά μέλη της παράταξής είναι ένα λόγο ομαδικό, ενωτικό, ένα λόγο ευχαριστήριο για την ομαδική προσπάθεια που ΟΛΟΙ μαζί κάναμε και όχι ένα λόγο εριστικό και διχαστικό, λες και μόνος σας καταφέρατε να φτάσετε τη ΝΟΔΕ Κοζάνης στο σημερινό επίπεδο, βγάζοντας μάλιστα και πολλά μετεκλογικά παράπονα, μιας και δεν θα ξανά θέσετε τον εαυτό σας στην θέση του υποψηφίου προέδρου στις επόμενες εκλογές των ΝΟΔΕ.

Εάν δεν το αισθανόμουν και δεν το επιβεβαίωνα συζητώντας με αρκετά μέλη πως ο δημόσιος λόγος σας ενόχλησε πολλούς από εμάς, σε καμία περίπτωση δε θα έκανα δημόσια τοποθέτηση, όπως ποτέ άλλωστε δεν έκανα και στο παρελθόν για τα εσωκομματικά μας. Πάντοτε πρέπει να θεωρούνται «εσωτερικές διαδικασίες» αυτές και να προχωράμε όλοι μας πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι, για το συμφέρον του τόπου μας μέσα από τον πολιτικό λόγο του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας.

Σταματήστε λοιπόν να διχάζετε, ειδικά μέσα από το οποίο δημόσιο βήμα. Στο χρόνο που σας απομένει ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης φροντίστε, εάν καταλάβατε φυσικά το λάθος σας, να ενώσετε και κλείσετε τις πληγές που άνοιξε η δημόσια και «ατυχής» τουλάχιστον τοποθέτησή σας. Θυμηθείτε για μια φορά πως ο ρόλος σας, επιβάλει το «ένας για όλους και όλοι για ένα», την ομαδικότητα με αλλά λόγια, και όχι τον ατομισμό και την δημόσια πολιτική προσβολή με έμμεσο τρόπο τόσων ανθρώπων, ποσό μάλλον με τα πολιτικά σας υπονοούμενα κατά των εκλεγμένων βουλευτών του νομού μας.

Με αίσθημα σεβασμού και καθήκοντος συνάμα, προς τη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και προς κάθε συναγωνιστή Νεοδημοκράτη, αισθάνομαι πως έπραξα αυτό που μου επέβαλε η συνείδηση μου και το καθήκον μου προς όφελος του τόπου μας, αλλά και όλων των συναδέλφων, μελών ή μη της παράταξης μας που αγωνιστήκαμε σε ένα όμορφο πολιτικό αγώνα, φέρνοντας ένα άκρως επιτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα.

Κάτανας Χάρης
Μέλος Νέας Δημοκρατίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.