Κέντρο Φιλοξενίας Κλειστού Τύπου στο Βόιο και νέα δομή για ασυνόδευτα; Συζητήσεις σε πολλούς δήμους της Περιφέρειας

Έκτακτη συνάντηση στο Δήμο Βοΐου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Χρήστου Ζευκλή, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα λειτουργίας νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του siera fm, από το αρμόδιο υπουργείο εξετάζεται η δυνατότητα για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών κλειστού τύπου, στην περιοχή του Βοΐου, όπως και σε άλλους δήμους της Π.Ε Κοζάνης.

Στη συνάντηση – ενημέρωση ειπώθηκε πως εξετάζεται και η πιθανότητα φιλοξενίας 50 ασυνόδευτων κοριτσιών στο Τσοτύλι, ανάλογη με εκείνη του Πενταλόφου, ενώ γίνεται λόγος για 120 θέσεις εργασίας για τη δομή κλειστού τύπου με προτεραιότητα σε όσους έχουν εντοπιότητα με αυξημένη μοριοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του siera fm, φαίνεται πως η πρόταση εφόσον υπάρξει ομοφωνία από όλες τις παρατάξεις και τις τοπικές κοινωνίες θα γίνει αποδεκτή, ώστε να εξασφαλιστούν συνολικά πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής.

17 Shares

6 σχόλια στο άρθρο “Κέντρο Φιλοξενίας Κλειστού Τύπου στο Βόιο και νέα δομή για ασυνόδευτα; Συζητήσεις σε πολλούς δήμους της Περιφέρειας

 1. Και μη χειρότερα για να οανοιξουν θέσεις εργασίας πρέπει να δεχόμαστε λαθρομετανάστες καταλάβατε αυτοί θα κάθονται και θα πληρώνουμε. Και εμείς θα είμαστε τα γκαρσόνια και οι υπηρέτες τους ωραία αυτοδιοίκηση .

 2. Και μη χειρότερα για να ανοιξουν θέσεις εργασίας πρέπει να δεχόμαστε λαθρομετανάστες καταλάβατε αυτοί θα κάθονται και θα πληρώνοντε. Και εμείς θα είμαστε τα γκαρσόνια και οι υπηρέτες τους ωραία αυτοδιοίκηση !

 3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής σε μία στροφή 180 μοιρών από τη μέχρι τώρα «σκληρή» στάση προανήγγειλε μέτρα τα οποία ουσιασιτκά θα μονιμοποιήσουν τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.

  Όχι μόνο το άσυλο θα δίνεται σε 6 αντί για 9 μήνες , (άγνωστο πως θα γίνεται ο έλεγχος) αλλά μάλιστα όσοι «μονιμοποιούνται» θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μαζί τους όλη τους την οικογένεια, ενώ το κράτος θα αναλαμβάνει και την εύρεση εργασίας(!) στους αλλοδαπούς την ώρα που οι νέοι Έλληνες είναι άνεργοι και φεύγουν σωρηδόν για το εξωτερικό.

  Επιπλέον η απαγόρευση έκδοσης ΑΜΚΑ για τους παράνομους μετανάστες είχε μικρή διάρκεια, αφού όσοι θα μονιμοποιηθούν θα έχουν και δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη. pronews.gr31-10-19

  Mail: IHAHellas@gmail.com
  November 13, 2019

 4. Εμείς σαν Φιλιππινέζοι θα τους υπηρετούμε με 400-500 ευρώ. οι Λαθροεισβολείς θα παίρνουν επιδόματα 400-500 ευρώ , οι φαλιριμένοι ξενοδόχοι θα τα οικονομάν οι ένοπλες δυνάμεις όπως κι όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι στη διάθεσή τους… Αυτές φίλοι μου είναι παραγωγικές δουλείες. υψηλού επιπέδου. Όχι παίζουμε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.