Αυξημένη προσέλευση κόσμου στα επείγοντα του Νοσοκομείου Κοζάνης λόγω γρίπης



– Στην έναρξή της η γρίπη λένε οι γιατροί

– Μεγάλη προσέλευση του κόσμου στα επείγοντα περιστατικά και στο παιδιατρικό τμήμα

– Καθησυχαστικοί οι γιατροί του Νοσοκομείου: «Δεν υπάρχουν περιστατικά που να εμπνέουν ανησυχία μέχρι στιγμής»

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα περιστατικά της γρίπης το τελευταίο διάστημα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ όπως αναφέρουν οι γιατροί στο KOZANILIFE.GR βρίσκονται στην έναρξη της εποχικής γρίπης, ενώ για φέτος η εποχική γρίπη παρατηρείται με καθυστέρηση, όπως συμπληρώνουν οι ίδιοι.

Σε σχέση με άλλες χρονιές η εποχική γρίπη φέτος εκδηλώθηκε σχετικά αργότερα, ενώ συνήθως η έναρξη της παρατηρείται τον Νοέμβριο.

Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται μια μεγάλη προσέλευση ασθενών στα επείγοντα του Νοσοκομείου Κοζάνης όπου διακομίζονται με τα συμπτώματα της γρίπης, ωστόσο δεν χρίζουν όλα τα περιστατικά νοσηλείας. Όπως αναφέρουν οι γιατροί του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, παρόλη την αυξημένη προσέλευση ασθενών, κανένα περιστατικό μέχρι στιγμής δεν εμπνέει ανησυχία και μέχρι στιγμής όλα αντιμετωπίζονται με την δέουσα προσοχή. Ο Συντονιστής Διευθυντής της Παιδιατρικής κ. Ζαρκινός Φώτης, δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

«Βρισκόμαστε στην έναρξη της εποχικής γρίπης, με μία σχετική καθυστέρηση για τη συνήθη εικόνα που έχουμε κάθε χρόνο. Υπάρχει αυξημένη προσέλευση παιδιών, εν τούτοις όμως δεν υπάρχουν περιστατικά που χρίζουν ανησυχίας και κάποια από αυτά νοσηλεύονται λόγω τη ανησυχίας των γονιών. Ανησυχητικό θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι, ενώ το παιδί λαμβάνει αντιπυρετικό και ο πυρετός πέφτει δεν βελτιώνεται η εικόνα του παιδιού και παραμένει νωθρό και κακόκεφο».

Πολύ σημαντικός είναι ο εμβολιασμό στις εγκύους, για την προστασία του εμβρύου.

Συμπτώματα: Πυρετός, ξερόβηχας, φαρυγγοδυνία, μυαλγίες και γενικότερη κακουχία του ασθενή, ενώ κάποιοιασθενής μπορεί να παρουσιάσουν και συμπτώματα του πεπτικού συστήματος.

Αντιμετώπιση: Ξεκούραση, λήψη αντιπυρετικών, ενυδάτωση με άφθονα υγρά και φαγητό, εφόσον ο ασθενής έχει όρεξη.

Η ειδική Παθολόγος κ. Ράνδου Ευθυμία δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

«Εδώ και ένα δεκαήμερο υπάρχει μια μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αλλά ο αριθμός τη νοσηλείας σε σχέση με την προσέλευση και τα περιστατικά, δεν είναι μεγάλος. Μέχρι στιγμής, κανένα περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία, όλα τα περιστατικά είναι διαχειρίσιμα. Δεν είχαμε κάποιο επιβεβαιωμένο περιστατικό γρίπης που χρειαζόταν διασωλήνωση ή μεταφορά σε κάποιο άλλο νοσοκομείο ή ακόμα και θάνατο. Νοσηλεύουμε εμπύρετα περιστατικά, ενδεχομένως από ιογενείς λοιμώξεις, αλλά όχι επιβεβαιωμένης γρίπης».

«Η έξαρση των περιστατικών της γρίπης έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, παρ’ όλα αυτά, ένα περιστατικό μπορεί να θεωρηθεί ανησυχητικό μετά το δεύτερο 24ωρο όταν η συμπτωματολογία είναι έντονη» συμπλήρωσε η κ. Ράνδου.

Η εικόνα της ίωσης με αυτή της γρίπης, πανικοβάλλει τον κόσμο και τον οδηγεί στα επείγοντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία ίωση συνήθως έχει μία πιο ήπια κλινική εικόνα και συνήθως υποχωρεί πιο εύκολα, ενώ η εποχική γρίπη έχει πιο έντονη συμπτωματολογία.

Ο κόσμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικός με την υγιεινή των χεριών, καθαρισμός των εσωτερικών χώρων, αερισμός δωματίων, ενώ το αντιγριπικά εμβόλιο απευθύνεται σε ευπαθής ομάδες, σε άτομα ανοσοκατεσταλμένα και σε άτομα άνω των 65 ετών.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.