Αδέσποτος σκύλος στην Πτολεμαΐδα δάγκωσε γυναίκα στο πόδι – 60 περιστατικά επιθέσεων από τον περασμένο Οκτώβριο – Καταγγελία φιλόζωων ότι εξαφανίζονται σκύλοι μετά την περισυλλογή τους



Αντιμέτωπο με αγέλη πέντε αδέσποτων σκύλων, βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στους φωτεινούς σηματοδότες, κοντά στην Αγία Τριάδα στην Πτολεμαΐδα, ένα ζευγάρι, και σε ανύποπτο χρόνο η γυναίκα δέχθηκε επίθεση από έναν σκύλο που τη δάγκωσε στο πόδι για να μεταβεί στη συνέχεια με δυνατούς πόνους στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Χθες το πρωί προσήλθε στο Δημαρχείο Εορδαίας καταγγέλλοντας στον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Τάσο Λόφτσαλη το περιστατικό, ζητώντας σε υψηλούς τόνους να απομακρύνουν τα ζώα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μικρών και μεγάλων, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον των Φιλόζωων.

Ύστερα από λίγο οι εμπλεκόμενοι στο θέμα μαζί με έναν Αστυνομικό εντόπισαν το αδέσποτο ζώο και μεταφέρθηκε σε χώρο φιλοξενίας. Σε δηλώσεις της το μέλος της Φιλοζωικής Πτολεμαΐδας Βάσω Σαμαρά αποκάλυψε ότι περισυλλέγησαν σκύλοι οι οποίοι εξαφανίστηκαν και για το λόγο αυτό πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς σχετικά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τάσος Λόφτσαλης ανέφερε ότι ακολουθείται όλη η νόμιμη διαδικασία της συγκέντρωσης των ζώων και αναλαμβάνει στη συνέχεια Υπάλληλος του Δήμου την μεταφορά τους είτε στο Κυνοκομείο, όπου είναι εύκολο να διαπιστωθεί η παρουσία τους, είτε στην αχανή έκταση της πρώην ΑΕΒΑΛ και εκεί ίσως οι πληθυσμοί αυτοί να χάνονται.

Συμφωνεί με την άποψη της προσφυγής στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδειχθεί τι ακριβώς συμβαίνει, ώστε, να αποδοθούν όπου δει οι ευθύνες.

Σημείωσε ακόμη ότι από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και χθες παρέλαβε συνολικά εξήντα καταγγελίες για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε πολίτες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.