Αποχριστιανισμός και εκτρώσεις – Άρθρο του Απόστολου Παπαδημητρίου



Πολύς ο λόγος για την αφίσα στους χώρους του μετρό, η οποία απομακρύνθηκε αυθημερόν με παρέμβαση του αρμοδίου υπουργού. Τις είχε αναρτήσει το κίνημα, που φέρει ως τίτλο «Αφήστε με να ζήσω», ασφαλώς με την άδεια της διοίκησης του μεταφορικού αυτού μέσου.

Στην αφίσα εικονιζόταν έμβρυο και κάποια στοιχεία για τα στάδια ανάπτυξης των ζωτικών οργάνων. Τονίζουμε ότι δεν αναγραφόταν σ’ αυτήν η λέξη έκτρωση, ασφαλώς όμως στόχος των ανθρώπων του κινήματος ήταν η ευασθητοποίηση των κατοίκων της Αθήνας έναντι της μάστιγας αυτής της χώρας μας. Αμέσως αντέδρασαν οι «προοδευτικοί» πολίτες και οι φωνές της αγανάκτησής τους έφθασαν γρήγορα στα αυτιά του υπουργού! Μάλιστα την είδηση μετέδωσε και η δημόσια τηλεόραση κάνοντας λόγο για σκοταδιστική αφίσα! Ιστοσελίδα, η οποία αυτοπροβάλλεται ως ελέγχουσα την αλήθεια των ειδήσεων και θέσεων, πέρασε στην επίθεση επισημαίνοντας την «αντιεπιστημονικότητα» κάποιων από τα γραφόμενα στην αφίσα. Το κίνημα ανταπάντησε και ο Έλληνας βρήκε μία ακόμη αφορμή αντιπαράθεσης!

Δεν γνωρίζουμε ποιοί έχουν οργανώσει το εν λόγω κίνημα. Ασφαλώς ο τίτλος του μαρτυρεί πόνο για τον μεγάλο αριθμό εκτρώσεων, που συντελούν στη δημογραφική καταβαράθρωση της χώρας μας. Αν είναι κάποιοι που πονούν για την πατρίδα χωρίς να έχουν στενή σχέση με την ορθόδοξη πίστη, ο τρόπος δράσης τους είναι κατανοητός. Αν όμως είναι πιστά μέλη της Εκκλησίας οπωσδήποτε σφάλλουν. Επιχείρησαν να αντιπαραταχθούν με τους υπέρμαχους των εκτρώσεων στην κονίστρα της επιστήμης. Αλλά αυτή δεν εκφέρει αξιολογική κρίση επί θεμάτων ηθικής φύσεως. Και η έκτρωση είναι ηθικό ζήτημα. Αν έγραφαν ότι η έκτρωση είναι έγκλημα, ασφαλώς η αντίδραση θα ήταν λυσσαλέα. Όχι μόνο αυτό δεν έπραξαν, αλλά απέφυγαν και την αναγραφή της λέξης έκτρωση! Τί θα μπορούσε να προσφέρει η αφίσα σε κάποιον, ο οποίος φευγαλέα θα διάβαζε κάποια στοιχεία εμβρυολογίας εν αναμονή άφιξης του συρμού; Ο πόλεμος μαίνεται από καιρό και οι πάντες επιδιώκουν να πάρουν με το μέρος τους την εκ της φύσεώς της ουδέτερη στα ηθικά ζητήματα επιστήμη.

Η Εκκλησία διδάσκει ότι το έμβρυο εμψυχώνεται από τη στιγμή της συλλήψεως. Ο ρυθμός ανάπτυξης του εμβρύου δεν έχει ουδεμία σημασία. Η έκτρωση είτε κατά την πρώτη εβδομάδα είτε κατά την εικοστή πέμπτη είναι, σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη, έγκλημα. Για κάποιον όμως που αρνείται την ύπαρξη Θεού το θέμα αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Αυτός αναζητά δικαίωση, μέσω της επιστήμης, για τη νομιμοποίηση της έκτρωσης σε πρώιμο στάδιο της κύησης. Αυτός χρειάζεται πιστοποιητικό ότι κατά την πρώτη φάση το έμβρυο είναι εξάρτημα της κυοφορούσας, ενώ στη συνέχεια μεταβάλλεται σε οιονεί όν. Και επειδή δεν υπάρχει ομογνωμία ως προς την ανάπτυξη του εμβρύου, η νομική επιστήμη στις διάφορες χώρες γνωμοδοτεί διαφορετικά για τη χρονική περίοδο, κατά την οποία επιτρέπεται η έκτρωση. Τί άραγε επιδιώκεται με την υπόμνηση; Να σκεφθούν οι υπέρμαχοι των εκτρώσεων να προβαίνουν στην ενέργεια το δυνατόν γρηγορότερα μετά τη σύλληψη; Γιατί, ασφαλώς, ουδείς θα συγκινηθεί από επιστημονικά δεδομένα, ώστε να μεταβάλει άποψη επί του θέματος. Ο Ντοστογιέφσκι το ξεκαθάρισε γράφοντας: «Χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται». Και συμπληρώνει με τρόπο εντυπωσιακό ο υλιστής Καμύ: «Απ’ όπου και να στραφούμε, στην καρδιά της άρνησης και του μηδενισμού, το έγκλημα κατέχει προνομιούχα θέση»!

Πρέπει να τονίσουμε ότι σε εκτρώσεις συγκατατίθενται (κυοφορούσες και σύζυγοι ή σύντροφοι αυτών) ή προβαίνουν (γιατροί) άθεοι, άπιστοι, αλλά και «πιστοί». Η τελευταία κατηγορία είναι η πλέον προβληματική! Βαυκαλιζόμαστε ακόμη με το ιδεολόγημα ότι η χώρα μας είναι χώρα πολιτών ορθοδόξων χριστιανών στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Εντείνονται οι φωνές διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη ειρηνική άλωσή της από το ογκούμενο κύμα προσφύγων και, κυρίως, μεταναστών. Στα πλαίσια αυτής της αντιμετώπισης επιχειρείται η διαιώνιση της αντιπαράθεσης των πιστών μελών της Εκκλησίας με τους αθέους της «Αριστεράς», οι οποίοι πρωτοστατούν τόσο εδώ, όσο και στις άλλες δυτικέ χώρες υπέρ νομοσχεδίων, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τον ευαγγελικό νόμο. Επιδιώκοντας την ατομική (ενδώσαμε και μεις στο «πνεύμα» του κόσμου και αποφεύγουμε τη χρήση του όρου προσωπική) σωτηρία, δείχνουμε παντελή αδιαφορία για τα συμβάντα κατά το παρελθόν και τα συμβαίνοντα στις δυτικές κοινωνίες, στις οποίες έπεσαν πλέον τα προσωπεία των αστών.

Οι δυτικές χώρες καταδυναστεύονται από το αστικό-καπιταλιστικό καθεστώς, γέννημα της γαλλικής επανάστασης. Η φιλοσοφία αυτού είναι υλιστική και η δικαιοσύνη του εδράζεται στο ανύπαρκτο φυσικό δίκαιο, το δίκαιο της ζούγκλας, αν θέλαμε ένα φυσικό πρότυπο. Οι αστοί, έξυπνοι στο έπακρο, κατανόησαν σύντομα, μετά την επικράτησή τους, ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν επ’ άπειρο την ευθεία πολεμική κατά της θρησκευτικής πίστης. Προέβησαν τότε στον ιστορικό συμβιβασμό με τους θλιβερούς θρησκευτικούς ηγέτες της Δύσης και ανέθεσαν την πολεμική κατά της πίστης στα «ελεύθερα», ελεγχόμενα δηλαδή από οπαδούς της υλιστικής φιλοσοφίας, πανεπιστήμια. Οι αστοί πολιτικοί προσποιούνται τους ευσεβείς, δίνουν θρησκευτικό όρκο στη Βουλή, προσέρχονται στους ναούς και εξαπατούν κατ’ εξακολούθηση πιστούς και «πιστούς», που δείχνουν να έχουν εθιστεί στην εξαπάτηση! Τρίβουν τα χέρια τους, καθώς η «κακή «Αριστερά» τους βγάζει κάθε φορά από τη δύσκολη θέση.

Οι παντοίοι αριστεροί, που πλαισιώνουν την αστική εξουσία, έχοντας απολέσει και το φύλο μαρξιστικής συκής, επιμένουν να αυτοαποκαλούνται έτσι, αν και από την ιδεολογία της νιότης τους κράτησαν μόνο το αντιθρησκευτικό και κυρίως, το αντορθόδοξο μένος. Και οι άλλοι εξακολουθούν να τους προβάλουν ως ολετήρες των ιερών και των οσίων του Γένους μας!

Εκπλήσσονται κάποιοι πιστοί και διαχέουν την αγανάκτησή τους στο διαδίκτυο για την απόφαση του υπουργού να απομακρυνθεί η αφίσα. Είναι δικαιολογημένη η έκπληξή τους; Ας εξετάσουμε τη στάση της Διοικούσας Εκκλησίας και του λοιπού σώματος αυτής. Ουδεμία προσφυγή έγινε στο ΣτΕ κατά αντιευαγγελικού νόμου, ο οποίος είναι και αντισυνταγματικός με βάση το καταρρακωμένο σύνταγμα της χώρας, αφού στο προοίμιο γίνεται επίκληση στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Βέβαια λυσσομανούν κατ’ αυτού φανερά και κρυφά πλείστοι όσοι. Απορώ πώς δεν κατάφεραν ακόμη να προβούν στην τόσο ποθητή αναθεώρηση, ώστε να μην αισθάνονται τύψεις για την καταπάτηση.

Είναι αγωνιστική μέθοδος η κατά καιρούς αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας στους αρμοδίους υπουργούς ή στον πρωθυπουργό και η προτροπή και σε άλλους να πράξουν το ίδιο; Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι απλώς επιφορτίζομε τις καθαρίστριες των υπουργείων με πρόσθετη απασχόληση, καθώς φορτώνονται οι κάλαθοι των αχρήστων;

Τελικά ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι υποκριτές; Οι αστοί με τις μεγάλες λαμπάδες, οι ψευτομαρξιστές στην υπηρεσία του αστικού συστήματος ή οι «πιστοί», οι διαρκώς δήθεν διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς πραττόμενα; Ας συμπεράνει ο αναγνώστης. Ως κατακλείδα παραθέτω τον λόγο του Χριστού: «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές».

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

14 σχόλια στο άρθρο “Αποχριστιανισμός και εκτρώσεις – Άρθρο του Απόστολου Παπαδημητρίου

  1. Ενοχλήθηκαν από μία αφίσα για τις εκτρώσεις. Δεν ήταν αφίσα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ, των «προσφύγων», των χορτοφάγων, των ζώων.
    Ενοχλήθηκαν από μία αφίσα, που δεν ήταν επιθετική . Κατέγραφε ορισμένα επιστημονικά δεδομένα, μαζί με το δικαίωμα κάποιων να ζήσουν.
    Κάποιοι άλλοι όμως έχουν βαθιά μεταλλαγμένη, εντελώς διεστραμμένη αίσθηση της λέξης «δικαίωμα». Και έτσι ξέσπασε πάλι η λύσσα.
    …………………………………………………………………………

  2. Μάθαμε και κάτι που αγνοούσαμε.Αφού στο προοίμνιο του συντάγματος γίνεται επίκληση στο όνομα της Αγίας Τριάδας,τα άρθρα θα πρέπει να εναρμονίζονται με τα ευαγγέλια!Αλλοιώς είναι άκυρα και πρέπει να επιληφθούν τα αρμόδια δικαστήρια!Αρα,χωρίς να το υποψιαζόμαστε,ζούμε όχι σε δημοκρατικό καθεστώς αλλά σε θεοκρατικό.Οπως στο Ιράν,πχ.Μερικοί ονειρεύονται βυζάντια και οθωμανικές αυτοκρατορίες,όπου το ιερατείο έπαιζε μπαλίτσα μόνο του αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.Ευτυχώς!

    1. Δεν φτάνει που θέλουν να συνεχίσουν να δολοφονούν τα αθώα, ανυπεράσπιστα, αγέννητα παιδιά (τους) ανενόχλητοι οι σύγχρονοι οπαδοί του Ηρώδη και του Μολώχ, θέλουν και να φιμώνεται όποιος λέει την αλήθεια οι νοσταλγοί των γκούλαγκ και οι συνοδοιπόροι τους φιλελέρες.

      1. Το σώμα ανήκει στο κάθε άτομο και όχι σε συλλογικότητες,θρησκείες,κοινωνίες και κράτη.Το σώμα ανήκει σε μένα και έχω το δικαίωμα να κάνω ό,τι νομίζω σωστό.Να κάνω τατουάζ,πίρσινγκ,μπότοξ,άμβλωση,αφαίρεση κήλης,,ευθανασία ή να δέσω μια τριχιά στο ταβάνι και την φορέσω κολάρο.Είναι ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ!Το τι σου λέει ο πνευματικός σου και ο παπάς της ενορίας,ενδιαφέρει μόνο εσένα κι αυτόν.Το κράτος και οι νόμοι φροντίζουν για το νόμιμο και το ηθικό και όχι ο κάθε είδους θρησκοταλιμπάν.Οσο για σένα,με τα σχόλιά σου,τη μια με την αρκουδίτσα και την άλλη με τον μακαρίτη Παύλο,είσαι ο πιο ακατάλληλος να κρίνει θέματα ζωής και αγάπης.

        1. To έμβρυο δεν είναι σώμα σου. Ακόμα και ο αιμοσταγής κακόψυχος συκοφάντης αιρετικός Παύλος θα σού το έλεγε αυτό. Σού το λέει και η επιστήμη. Δεν έχεις δύο DNA, δύο καρδιές, τέσσερεις πνεύμονες, δύο εγκεφάλους, τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια. Για το τελευταίο δεν είμαι βέβαιος, μεταφορικώς, εννοείται.

  3. Εδώ μας έχουν κατακλύσει όλα τα υποπροϊόντα της σήψης και όλες οι μολυσματικές ασθένειες της καταναλωτικής αγοράς, καθώς και της πολιτικής και δημοσιογραφικής Πανούκλας και τους «προοδευτικούς» της κυβέρνησης τους πείραξε η αφίσα εναντίον των εκτρώσεων, η αφίσα που κτυπά τη δολοφονία των εμβρύων…

    Αυτή είναι η φιλοσοφία του σύγχρονου φασισμού: Να μολύνουν και να δολοφονούν τις κοινωνίες από τα έμβρυά τους…

    ΡΕΣΑΛΤΟ 20-1-20

  4. Ξεκολλήστε επιτέλους…..όλο μας λέτε να μη γίνουμε Πακιστάν και Μέση Ανατολή και ξεχνάτε ότι στις χώρες αυτές υπάρχουν τόσα παιδιά που ειναι άστεγα και ζούν στη φτώχεια χωρίς μέλλον επειδή κάποιοι θεώρησαν καλό και ευλογημένο απο το Θεό (τους) να μοιράζουν παιδιά αριστερά και δεξιά. Και το ίδιο στην Αφρική όπου δεν είναι όλοι Μουσουλμάνοι (για να προλάβω σχόλια)

    Ξεκολλήστε…μεγαλώσατε πια. Πατήσατε τα 60 και βάλε.Φτάνει. Πότε θα έρθει αυτή η ρημάδα η σοφία της ζωής;;;

  5. Το να αφήσετε τη κάθε γυναίκα να αποφασίζει για εκείνη μας ακούγεται τρελό;
    Πρέπει οπωσδήποτε να “χωνόμαστε” σε θέματα που δεν μας αφορούν μόνο και μόνο γιατί θέλουμε να έχουμε λέγειν και σε αυτό βάζοντας τη μάσκα της ηθικής ή της θρησκείας.
    Στο τι λέει ο κυριούλης εκεί ψηλά για τις εκτρώσεις είναι απλό, δεν νοιάστηκε ποτέ. Οπότε σταματήστε να προσπαθήτε να μας βάλετε στο μυαλό τη κάθε αποψούλα σας για κάθε τι που εσείς θεωρείτε σωστό ή ηθικό.
    Αφήστε τη κάθε γυναίκα να κάνει ότι θέλει, στη τελική είναι δική της η απόφαση και σταματήστε να προσπαθήτε να κοντρολάρετε τα παντα!

    1. Όπως επίσης βασική θέση της Εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες είναι οτι το Αγιο Φως ανάβει απο θαύμα.

  6. 1. Αν σκοτώσεις γάτα πας φυλακή και πληρώνεις και πρόστιμο. Αν σκοτώσεις ανυπεράσπιστο ανθρώπινο έμβρυο με την άμβλωση δεν έχεις καμία κύρωση!
    2. Βασική διασκαλία της Εκκλησίας, για 20 αιώνες, είναι ότι η έκτρωση είναι φόνος. Πίστευε ότι θέλεις.
    3. Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων: Η Παιδοκτονία δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτή
    Το American College of Pediatricians θλίβεται, αισθάνεται απογοήτευση και καταδικάζει τις πρόσφατες προσπάθειες αρκετών Πολιτειών των ΗΠΑ να αφαιρέσουν κάθε νομική προστασία από τα βρέφη, πριν τον τοκετό. 9 Αυγ 2019
    4. Δεν είναι θέμα πολιτικής στάσης ή ποινικού μητρώου. Αναθυμιάσεις από το φρέαρ της αβύσσου είναι οι εκδηλώσεις υπέρ των εκτρώσεων.

    1. Οι αναθυμιάσεις της αβύσσου μάλλον σας έχουν ζαλίζει.

      Δεν λέμε οτι είμαστε υπέρ η κατά των εκτρώσεων. Λέμε οτι υπάρχει δικαίωμα επιλογής που βασίζεται σε απόφαση των εμπλεκομένων και όχι σε άμπελο φιλοσοφίες.

      Όπως επίσης δεν είμαστε υπέρ η κατα του καπνίσματος σαν επιλογη αλλά είμαστε κατα του καπνίσματος όταν επιβαρύνει την κοινωνία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.