Ενημέρωση για δυνατότητα του ΤΕΕ/ΤΔΜ διενέργειας πραγματογνωμοσυνών για τεχνικά θέματα στη Δυτική Μακεδονία



tee_banner-tdm_neo_copy

Το ΤΕΕ/ΤΔΜ ενημερώνει και υπενθυμίζει σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι μπορεί, μετά από αίτηση οποιουδήποτε, να διενεργεί πραγματογνωμοσύνες για τεχνικά θέματα στην Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το άρθρο 2 του διατάγματος της 10.01.1935
Αρθρο 2.

“Το Τεχνικόν Επιμελητήριον δικαιούται, τη αιτήσει οιουδήποτε εις την εκτέλεσιν πραγματογνωμοσυνών επί τεχνικών ζητημάτων, εμπιπτόντων εις την αρμοδιότητα και την εμπειρίαν των μελών αυτού, ως ταύτα καθορίζονται εκ των εκάστοτε περί μελών του Τ.Ε.Ε. κειμένων διατάξεων”.

Η αιτηθείσα πραγματογνωμοσύνη ανατίθεται από το ΤΕΕ/ΤΔΜ μετά από απόφαση της Δ.Ε. του, σε ένα ή περισσότερα μέλη του, διπλωματούχους μηχανικούς με την κατάλληλη, κατά περίπτωση, ειδίκευση και εμπειρία.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης αποτελούν τεχνικά θέματα, όπως π.χ. οι διαπιστώσεις κακοτεχνιών, η διαπίστωση και η αποτίμηση βλαβών των δομικών στοιχείων και των κατασκευών, ο έλεγχος εφαρμογής τεχνικών προδιαγραφών και όρων σε κατασκευές, οι επιμετρήσεις τεχνικών εργασιών, κλπ.

Δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης θέματα νομικά, ερμηνείας και ρυθμίσεως σχέσεων μεταξύ των αντιδίκων μερών. Οι συνέπειες των τεχνικών διαπιστώσεων και ερμηνειών της πραγματογνωμοσύνης για τις σχέσεις και υπαιτιότητες των αντιδίκων μερών καθορίζονται από τούς ίδιους και τα δικαστήρια.

Επίσης, επειδή το ΤΕΕ/ΤΔΜ δεν υποκαθιστά τους επαγγελματίες μηχανικούς, η εκπόνηση τεχνικής μελέτης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Για την εκτέλεση της πραγματογνωμοσύνης ο αιτών οφείλει να καταβάλει τα δικαιώματα του επιμελητηρίου τα οποία καθορίζονται, κατά περίπτωση, με απόφαση του Προέδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για πρόσβαση στις φόρμες των αιτήσεων:
http://tdm.tee.gr/entipa-gia-pragmatognomosines/

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος
Στέργιος Μεν. Κιάνας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.