Καταγγελία για φιλοσκοπιανή προπαγάνδα σε χωριό των Σερρών – Ιερέας “έδιωξε με τις κλωτσιές” φιλοσκοπιανό προπαγανδιστή



Του Γεωργίου Τάτσιου:

Τα αποτελέσματα της “συμφωνίας” που πρόδωσε την Μακεδονία γίνονται ολοένα και πιο εμφανή. Τις τελευταίες ημέρες κάποιος συνταξιούχος δάσκαλος από την Σκοτούσσα Σερρών επισκέπτεται καφενεία σε χωριά που κατοικούν γηγενείς Μακεδόνες. Μεταξύ αυτών είναι και το Χαρωπό Σερρών όπου συχνάζει τον τελευταίο καιρό κάνοντας κεράσματα στους ηλικιωμένους για να τους κερδίσει την εμπιστοσύνη. Ωστόσο οι Χαρωπιανοί θορυβήθηκαν ιδιαίτερα από την εμμονή του εν λόγω δασκάλου να αναδείξει την “μακεδονική” καταγωγή των ντόπιων Σερραίων και την (δήθεν) “μακεδονική” γλώσσα που μιλούν από αρχαιοτάτων ετών.

Δράση ανέλαβε ο ιερέας του Χαρωπού Πάτερ Γεώργιος ο οποίος παρευρέθηκε σε όλα τα μεγάλα συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Η συνείδησή του (ως γνήσιος Μακεδόνας) δεν τον άφησε να μείνει απαθής στην πρόκληση του προπαγανδιστή δασκάλου. Στο Κυριακάτικο κήρυγμα μίλησε από καρδιάς στους πιστούς. Τους ζήτησε να βάλουν πάνω από όλα την Πατρίδα και να διώξουν τον προπαγανδιστή δάσκαλο από το Χαρωπό. Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του χωριού θα αναλάβουν να τον κρατήσουν μακριά από τους ανυποψίαστους κατοίκους.

Άραγε πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό; αυτός ο δάσκαλος οργώνει τα χωριά των Σερρών που κατοικούν γηγενείς πληθυσμοί και κερνάει στα καφενεία επειδή του περισσεύουν τα χρήματα; Μάλλον όχι…

Μην ξεχνάμε ότι τον Απρίλιο έρχονται εκλογές στα Σκόπια. Είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι επανέρχεται το εθνικιστικό ΒΜΡΟ στην κυβέρνηση των Σκοπίων. Μετά την υπογραφή του Κοτζιά που ανακάλυψε “μακεδόνες” εκτός Ελλάδος η προπαγάνδα των Σκοπίων εστιάζει στην δημιουργία (δήθεν) “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα (ΚΑΙ στην Βουλγαρία). Γνωρίζουμε ότι το ΒΜΡΟ θα “σκίσει” την συμφωνία… Θέλουν να λέγονται ΣΚΕΤΟ “μακεδόνες”. Από την άλλη η κυβέρνηση της Ελλάδας επιμένει να θέλει να τηρήσει κατά γράμμα την προδοτική συμφωνία.

Οι εξελίξεις τρέχουν… Το Ελληνικό κράτος φαίνεται να μην έχει τα αντανακλαστικά που απαιτούνται για να επικρατήσει η ΑΛΗΘΕΙΑ και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Πατρίδας στην ευρύτερη περιοχή. Αφήνουν τους προπαγανδιστές να δρουν ανενόχλητοι στα χωριά της Μακεδονίας και διευκολύνουν το έργο τους. Είναι χαρακτηριστική η εμμονή του εν λόγω συνταξιούχου δασκάλου να παρουσιάζει την νοτιοβουλγαρική διάλεκτο, που ομιλείται σπανίως από ηλικιωμένους γηγενείς σε ορισμένα χωριά των Σερρών ως “μακεδονική” γλώσσα. Το είπαν άλλωστε οι ομοϊδεάτες τους (της καταργηθείσας Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων “Κύριλλος και Μεθόδιος”) στην έφεση που άσκησαν κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Σερρών, με την οποία αποφασίστηκε η διαγραφή του σωματείου…ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, όπου θα αναδείξουν την δήθεν καταπιεσμένη “μακεδονική’ μειονότητα στην Ελλάδα και ευελπιστούν να δικαιωθούν.

Αλίμονο…

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

2 σχόλια στο άρθρο “Καταγγελία για φιλοσκοπιανή προπαγάνδα σε χωριό των Σερρών – Ιερέας “έδιωξε με τις κλωτσιές” φιλοσκοπιανό προπαγανδιστή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.