Βυθίζεται κατά ένα εκατοστό το χρόνο η γέφυρα των Σερβίων – Η τοποθέτηση του Γ. Κασαπίδη για το ζήτημα και για τις ενέργειες της Περιφέρειας

 

Την τοποθέτησή του για το ζήτημα της υψηλής γέφυρας Σερβίων έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης κατά την έναρξη του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2020, το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου.

Ο κ. Κασαπίδης εκτός από την αναφορά στη λήψη προληπτικών μέτρων που αφορούν την μείωση του ορίου ταχύτητας των διερχόμενων από την γέφυρα οχημάτων στα 40 χλμ / ώρα και το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος των διερχόμενων οχημάτων στους 50 τόνους, τόνισε την ανάγκη για ανάθεση ειδικής μελέτης για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα εξασφαλίσουν τη γέφυρα από την εξέλιξη ενός φαινομένου που την επηρεάζει.

Το φαινόμενο που επηρεάζει τα τελευταία χρόνια τη γέφυρα, σύμφωνα με νεότατες μελέτες που έχουν δημοσιευθεί το 2019, είναι η κατακόρυφη μετατόπιση που παρατηρείται. Η γέφυρα των Σερβίων βυθίζεται σε κάποια σημεία της κατά ένα εκατοστό τον χρόνο, τα τελευταία 3-5 χρόνια. Αυτό το φαινόμενο είναι που δημιουργεί και τις οπτικές παραμορφώσεις οι οποίες είναι πλέον πολύ εμφανείς, στο πρώτο τμήμα της γέφυρας, στο κομμάτι από την Κοζάνη προς τα Σέρβια, με τις καμπυλώσεις να είναι έντονες στα σημεία των συνδέσμων με τους δοκούς που στέκονται μεταξύ των κολόνων.

Δείτε όλη την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδη για το ζήτημα της γέφυρα Σερβίων, στο παρακάτω βίντεο του KOZANILIFE.GR:

 

 

Α.Ν. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βυθίζεται κατά ένα εκατοστό το χρόνο η γέφυρα των Σερβίων – Η τοποθέτηση του Γ. Κασαπίδη για το ζήτημα και για τις ενέργειες της Περιφέρειας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.