Δήμος Κοζάνης: Η πρώτη συνάντηση εργασίας με τη ΔΕΗ για το μέλλον της τηλεθέρμανσης

Η πρώτη συνάντηση εργασίας με ηγετικά στελέχη της ΔΕΗ Α.Ε. για το μέλλον της τηλεθέρμανσης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου, στα γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα, με τους εκπροσώπους του Δήμου Κοζάνης.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Κοζάνης, Γιώργος Παυλίδης, ο Προϊστάμενος της Τηλεθέρμανσης, Λευτέρης Κυπηρτίδης, ενώ από την πλευρά της ΔΕΗ το «παρών» έδωσαν ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Γιάννης Κοπανάκης, ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής, Δημήτρης Μετηκάνης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η διαχείριση του ζητήματος της τροφοδοσίας με θερμική ενέργεια της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, καθώς το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, αλλά και το business plan της ΔΕΗ, βάζουν τέλος στη λιγνιτική δραστηριότητα ήδη από το 2022-2023, προβλέποντας το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι το 2023.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν όλες οι τεχνικές, οικονομικές και ενεργειακές παράμετροι που επηρεάζουν το μέλλον της τηλεθέρμανσης, ώστε οι πολίτες να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη του έργου.

Ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε πως «H μετάβαση της περιοχής μας σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο για τη μεταλιγνιτική εποχή αποτελεί μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί επαρκή χρόνο, γενναίους πόρους και κατάλληλο σχεδιασμό. Προκειμένου να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα δικαιώματα αυτά, για μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση, οφείλουμε να διεκδικήσουμε όσα δικαιούνται οι δημότες, και αυτό κάνουμε στην πράξη.».

ΔΕΗ και ΔΕΥΑ Κοζάνης συμφώνησαν για τη μεταξύ τους συνεργασία και τη διερεύνηση των πιθανών λύσεων, ενώ έθεσαν τα χρονοδιαγράμματα, ώστε το συντομότερο δυνατό να προκύψει οδικός χάρτης ενεργειών.

 

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Δήμος Κοζάνης: Η πρώτη συνάντηση εργασίας με τη ΔΕΗ για το μέλλον της τηλεθέρμανσης

    1. Δεν πειράζει, καιρός να αποκατασταθεί η τάξη . Έχουν βγει άνθρωποι σε σύνταξη δίχως να προσφέρουν τίποτα στην ΔΕΗ . Με παχουλους μισθούς και εφάπαξ . Μιλάω με αποδείξεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.