Η Εθνική χάντμπολ νίκησε την Κύπρο με 30-16 στην Κοζάνη – Και τώρα… όλα για την πρόκριση



Στο κλειστό της Λευκόβρυσης, για την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021, η Εθνική ανδρών έκανε όσα έπρεπε στον αγώνα με την αντίστοιχη της Κύπρου. Πήρε τους δύο βαθμούς, έγινε το απαιτούμενο rotation καθώς ήταν ο τρίτος αγώνας σε διάστημα μίας εβδομάδας και πλέον το Σάββατο στο Ισραήλ θα παίξει για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Για την αναμέτρηση λίγα πράγματα μπορούν να γραφτούν. Στο πρώτο μέρος με τον Μπουκοβίνα να παίζει με αποτελεσματικότητα πάνω από 50% και τους διεθνείς να βρίσκουν εύκολα γκολ τόσο από αιφνιδιασμούς, όσο και στο σετ παιχνίδι, η Εθνική έχτισε μία διαφορά ασφαλείας (15-8 στο 30′).

Ο Γιάννης Αρβανίτης είχε την ευκαιρία για rotation ενόψει και του υπέρ πάντων αγώνα με το Ισραήλ και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του δοκιμάζοντας σχήματα. Στο δεύτερο μέρος ο Κοτανίδης συνέχισε σε υψηλά στάνταρ στο τέρμα, η διαφορά η αυξανόταν (26-11 στο 47′) μέχρι που ο ρυθμός έπεσε αισθητά για να έρθει το τελικό 30-16.

Άτυχη στιγμή για την Εθνική ήταν ο τραυματισμός του Τσίλη στο δεξί χέρι, στο τέλος του πρώτου μέρους και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί αργότερα.

Ελλάς (Αρβανίτης): Αραμπατζής 1, Λιάπης 3, Νικολαΐδης 1, Μάλλιος 5, Πασσιάς 2, Μπουκοβίνας, Κεδέρης 4, Καραμπουρνιώτης 2, Δομπρής 1, Τσίλης 4, Κυπραίος 2, Ηλιόπουλος 3, Παπαδιονυσίου 2, Μούγιτς, Καλόμοιρος, Κοτανίδης.
Κύπρος (Ανδρέου): Νούγκοβιτς, Γ. Χριστοδούλου, Δημοσθένους 6, Ι. Αργυρού 6, Κρητικός, Αν. Ιωάννου 1, Κωνσταντίνου, Κεραμιδάς 1, Χριστοδούλου, Κ. Ιωάννου 1, Χρ. Αργυρού 1, Τζούβας, Χαραλάμπους, Μηνά.
Διαιτητές: Ράουτς, Λίνστερ (Λουξεμβούργο). Δίλεπτα: 2-3. Πέναλτι: 5/5-1/2

Από το e-handball.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.