Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Κ.Α.Π.Η. Βελβεντού



Ο χαιρετισμός του αρχιερατικού της Α.Π.Β., της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Βελβεντού (Κυριακή, 5-1-2020, παραμονή των Θεοφανείων – Φώτων) στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. ώρα 11:00 π.μ., εστάλη και διαβάστηκε ο παρακάτω χαιρετισμός του αρχιερατικού επιτρόπου της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνου Ι. Κώστα.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα 2020 του Κ.Α.Π.Η. Βελβεντού ευλόγησαν οι πατέρες: πρωτοπ. Δημήτριος Τσιανάκας και οικον. Αθανάσιος Γεωργιάδης (Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού). Το φλουρί το βρήκε η Άννα Κουριπά.

Παρέστησαν: ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. της Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, η Πρόεδρος του δημ. Συμβουλίου Βάια Μαλλού, ο αντιδήμαρχος Ζήνων Ζορζοβίλης, δημοτικοί και κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ:

Αγαπητοί φίλοι και αδελφοί του Κ.Α.Π.Η. Βελβεντού. Χρόνια πολλά! Καλό και ευλογημένο το νέο έτος 2020!

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε ‘’στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η.’’ και χαίρομαι. Απουσιάζω λόγω επειγουσών υποχρεώσεών μου.

Μεταφέρω σε όλους σας την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος στο Μήνυμά του για τα Θεοφάνεια 2020 προς όλους εμάς, γράφει: ‘’Εύχομαι πατρικώς και αρχιερατικώς ο εν Τριάδι φανείς Θεός να κατακλύση τις καρδιές μας με την χάριν Του, ώστε ο νέος χρόνος να είναι ειρηνικός και σωτήριος και τα αγιασμένα νερά του Ιορδάνου να μας καθαρίζουν από την λέπρα της αμαρτίας. Ο πνευματικός Σας Πατέρας, ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης Σας. Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος’’.

Παρακολουθώ, αδελφοί, την πολύχρονη, χωρίς καμιά διακοπή, πλούσια δραστηριότητά σας σε πολλούς χώρους του πολιτισμού μας. Με τα τμήματα της καλλίφωνης χορωδίας, του χορευτικού με την εμπειρία στους παραδοσιακούς χορούς των χορευτών του, ανδρών και γυναικών, με τις θεατρικές παραστάσεις – με τα θέματα που διαπραγματεύονται με την τοπική μας διάλεκτο, τις ψυχαγωγικές εκδρομές και τις προσκυνηματικές που κάνετε, αποδεικνύετε με όλα αυτά τη ζωτικότητά σας, προβάλλετε τον πολιτισμό μας, μπολιάζετε σ’ αυτόν τις νεώτερες γενιές, γίνεστε παράδειγμα. Να χαίρεστε.

Αγαπητοί φίλοι και αδελφοί του ΚΑΠΗ Βελβεντού, έχω να σας προτείνω και τούτο, που το θεωρώ προτεραιότητα κρίσιμη. Να μιλάτε στα εγγόνια σας για το Χριστό. Αλλά δε φτάνει αυτό. Να μιλάτε και στο Χριστό για τα εγγόνια σας. Το πρώτο είναι διδαχή, το δεύτερο είναι προσευχή. Χρειάζονται και τα δύο. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη φροντίδα.

Μια από τις μεγαλύτερες παραλείψεις της εποχής μας, με αρνητικό αποτέλεσμα πάνω στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας είναι η απουσία διδαχής στα παιδιά μας για το Χριστό και η απουσία προσευχής στο Χριστό για τα παιδιά μας.

Τα παιδιά μας έτσι βιώνουν μια τρομερή εγκατάλειψη με πολύ αρνητικές συνέπειες στη συγκρότηση των υπάρξεών τους και στη διαμόρφωση των σχέσεών τους. Όλα γίνονται φτηνά και εμπορεύσιμα. Βιώνουν την απουσία νοήματος της ζωής τους και της προέκτασής της που είναι ο συνάνθρωπος.

Καλό και ευλογημένο, με υγεία, χαρά και αγάπη το νέον έτος 2020!

Ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β.
πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
5-1-2020

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.