Νέες απόπειρες απάτης σε επιχειρήσεις της Κοζάνης – Προσπαθούν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά – Πως δρουν οι επιτήδειοι



– Νέα μέθοδος τηλεφωνικής απάτης σε επιχειρήσεις στην Κοζάνη και Πανελλαδικά

– Σωρεία περιστατικών απόπειρας εξαπάτησης 

Μια νέα μέθοδος τηλεφωνικής απάτης παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα , με σωρεία περιστατικών που αφορούν την περιοχή της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, την περίοδο της παραμονής των Χριστουγέννων δύο επιχειρήσεις στην Κοζάνη, δέχτηκαν τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο. Ο επιτήδειος παρίστανε τον συνεργάτη και ζητούσε επιστροφή χρημάτων σε ηλεκτρονική κατάθεση, στην οποία όπως εξηγούσε ο δράστης, από λάθος κατέθεσε μεγαλύτερο ποσό.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης επικαλείται μια παραγγελία που βρίσκεται σε εξέλιξη, την οποία κάνει ο ίδιος, ζητάει τον αριθμό λογαριασμού του υποψηφίου θύματος και ξανατηλεφωνεί πλέον με τη δικαιολογία, ότι προχώρησε μεν στην κατάθεση, αλλά από τη βιασύνη του, κατέθεσε μεγαλύτερο ποσό, οπότε ζητάει να του επιστραφεί το υπόλοιπο, ενώ έχει αποστείλει και την απόδειξη κατάθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης αποστέλλει την απόδειξη της κατάθεσης , γεγονός που το κάνει πιο αληθοφανές, αλλά η απόδειξη κατάθεσης είναι πλαστή.

Η μία από τις δύο επιχειρήσεις πρόσφατα έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, όπου της απέσπασαν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι το προηγούμενο διάστημα, υπήρξαν μαζικά κρούσματα τέτοιου είδους σε ιδιοκτήτες με πρατήρια υγρών καυσίμων, όπου οι δράστες με την ίδια μέθοδο, προσπαθούσαν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Το ευτυχές γεγονός είναι, ότι κανένας από τους επιχειρηματίες δεν εξαπατήθηκε μέχρι στιγμής  στην περιοχή της Κοζάνης.

Σε κάθε περίπτωση ο δέκτης ενός τέτοιου τηλεφωνήματος, θα πρέπει να ενημερώνει άμεσα την Αστυνομία. Για την ασφαλή πραγματοποίηση τέτοιων συναλλαγών , σημαντικό είναι να διασφαλίζεται απόλυτα η ταυτότητα του συνομιλητή και πρωτίστως  θα πρέπει να διασφαλίζεται η εγκυρότητα της κατάθεσης χρημάτων. Μια απόδειξη δεν αρκεί ως αποδεικτικό, την ώρα που μπορεί να αποτελεί προϊόν εξαπάτησης. Σε κάθε περίπτωση η εγκυρότητα μιας συναλλαγής επιβεβαιώνεται με τον έλεγχο της κατάθεσης στην τράπεζα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης είναι ενήμερη για τα κρούσματα που παρατηρούνται στην περιοχή και διερευνά όλες τις υποθέσεις.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.