O Θ. Καρυπίδης για τη σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα μετά τις τοποθετήσεις των βουλευτών της Ν.Δ.



Μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την υποβάθμιση της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, σήμερα γίναμε θεατές ενός θεάτρου παραλόγου και ψεύδους. Το αντίτιμο του εισιτηρίου ήταν η υποτίμηση της νοημοσύνης μας και η υποβάθμιση της αντίληψής μας, αν μη τι άλλο. Στην αρχή μας κατηγόρησαν ότι αναπαραγάγαμε fake news. Προφανώς δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το σχέδιο νόμου που βγήκε προς διαβούλευση. Αυτή είναι η νοοτροπία τους εξάλλου τα τελευταία 25 χρόνια.

Έπειτα δηλώνουν ότι «επικοινώνησαν με τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας» και τους είπε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθόσον η σχολή αναβαθμίζεται με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου το οποίο είναι δημοσιευμένο στο opengov.gr».

Και πάλι όμως διαψεύδονται. Ας δούμε τι γράφει ακριβώς το προτεινόμενο σχέδιο νόμου και συγκεκριμένα το άρθρο 39 :

«Άρθρο 39 – Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων – Αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

β. Η φοίτηση στη Σχολή Πυροσβεστών πραγματοποιείται σε δύο (2) Κύκλους ακαδημαϊκών σπουδών. Ο 1ος Κύκλος Σπουδών διαρκεί τρία (3) εξάμηνα και με την ολοκλήρωση της φοίτησης σε αυτόν οι Δόκιμοι Πυροσβέστες λαμβάνουν Δίπλωμα Τεχνικής Πυροσβεστικής Επαγγελματικής Επάρκειας ενώ κατά το 2ο Κύκλο Σπουδών πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε πυροσβεστικά καθήκοντα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Ο 2ος Κύκλος Σπουδών διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα, οι Δόκιμοι Πυροσβέστες τοποθετούνται στην έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και πραγματοποιούν ακαδημαϊκές σπουδές και πρακτική άσκηση στις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα το νομό Αττικής. Ο 2ος Κύκλος Σπουδών πραγματοποιείται μέσω εξαμηνιαίων Θεματικών Ενοτήτων με δια ζώσης διδασκαλία, ενώ η εξέταση των μαθημάτων πραγματοποιείται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με τη φυσική παρουσία των Δοκίμων Πυροσβεστών. Με την ολοκλήρωση του 2ου Κύκλου Σπουδών οι Δόκιμοι Πυροσβέστες λαμβάνουν πτυχίο αντίστοιχο και ισότιμο των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

Αφού διαπίστωσαν ότι το δικό τους σχέδιο νόμου τους διαψεύδει, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το, έρχεται, στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει στον Δήμαρχο Εορδαίας πως «πρόκειται περί λάθους, αφού γράφτηκαν λάθος (αντίστροφα) τα εξάμηνα φοίτησης στη Σχολή Πυροσβεστικής και μετέπειτα στην Ακαδημία».

Τα συμπεράσματα δικά σας ….
Καλή χρονιά !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.