Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ‘’Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός’’ του Α.Π.Θ. και του Ε.Κ.Π.Α. ο πρωτοπρεσβύτερος Λουκάς Κουρκούτας από το ΠλατανόρεμαΚάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ‘’Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός’’ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), είναι ο πρωτοπ. Λουκάς Κουρκούτας, προϊστάμενος του Ι. Ενοριακού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Πλατανορέματος, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βελβεντού (Α.Π.Β.), της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Για τη λήψη του Μεταπτυχιακού προηγήθηκε η ‘’Διπλωματική εργασία του Φοιτητή Πρωτοπρεσβυτέρου Λουκά Κουρκούτα, με θέμα: Η ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στην Εκκλησία της Ελλάδος (1881-1882)’’ (Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2019), με επιβλέποντα τον Καθηγητή του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνο Χρήστου.

Το παραπάνω μεταπτυχιακό είναι το δεύτερο που αποκτά ο π. Λουκάς. Το πρώτο ήταν αυτό που αποκτήθηκε με τη ‘’Διπλωματική εργασία του Φοιτητή Οικονόμου π. Λουκά Κουρκούτα με θέμα: Η Διοικητική Οργάνωση των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Εκκλησίας της Κύπρου. Συμβολή στην Εκκλησιαστική Διοίκηση’’ (Σέρρες, Μάιος 2016), με επιβλέποντα τον Καθηγητή Δρ. Γρηγόριο Λιάντα, Επίκουρο Καθηγητή Α.Ε.Α.Θ., που διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Σερρών, με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με Κατεύθυνση: Διοίκηση και Οργάνωση Εκκλησιαστικών Μονάδων.

Συγχαίρουμε τον αγαπητό μας π. Λουκά για τα 2 Μεταπτυχιακά Διπλώματα και του ευχόμαστε καλή διακονία και καλή καρποφορία (στην Ενορία Πλατανορέματος και στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης) στον αμπελώνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, για τη δόξα του Τριαδικού Θεού και για την οικοδομή των ανθρώπων.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ‘’Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός’’ του Α.Π.Θ. και του Ε.Κ.Π.Α. ο πρωτοπρεσβύτερος Λουκάς Κουρκούτας από το Πλατανόρεμα

  1. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.