Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την χορήγηση ενισχύσεων από το πρόγραμμα de minimis στη Δυτική ΜακεδονίαΕις ώτα ακουόντων το αίτημα για την χορήγηση ενισχύσεων από το πρόγραμμα de minimis στη Δυτική Μακεδονία

“Χαιρετίζω την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, για την χορήγηση ενισχύσεων από το πρόγραμμα de minimis στους καπνοκαλλιεργητές του Βοΐου, και σε άλλους παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας, θέμα το οποίο είχα θέσει στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο Υπουργείο, ανάμεσα σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας.

Η απόφαση του κυρίου Βορίδη προβλέπει την καταβολή συνολικού ποσού 19.255.000 ευρώ που προορίζεται για παραγωγούς: επιτραπέζιων ροδάκινων (70 ευρώ/στρ), νεκταρινιών (50 ευρώ/στρ), αμυγδάλων (80 ευρώ/στρ) για όλη τη χώρα και καπνού για τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής (50 ευρώ/στρ).

Ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας χρειάζεται την προσοχή μας, και θα την έχει!

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.