1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Παρουσίασε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+Το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας παρουσίασε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ Δράση ΚΑ1 “Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων” την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11π.μ., στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου, με την παρουσία της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Β. Βόντσα, εκπροσώπων του Δήμου Εορδαίας, όλων των καθηγητών του σχολείου, καθώς και πολλών γονέων.

Η ευρωπαϊκή δράση του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, με τίτλο «Challenge to change: Ατενίζοντας το σχολείο του 21ου αιώνα», περιλάμβανε τη μετακίνηση επτά καθηγητών του σχολείου στο Λονδίνο.

Η συγκεκριμένη δράση στόχευε στην επιμόρφωση των καθηγητών πάνω σε μεθόδους κινητοποίησης του ενδιαφέροντος των μαθητών, στην εκμάθηση παιδαγωγικών λογισμικών και ψηφιακών εργαλείων, καθώς και στη γνωριμία τους με το εκπαιδευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και το επιτυχημένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα “London Challenge”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα σχολεία του Λονδίνου τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, υλοποιώντας τις αρχές της διάχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών και έχοντας υπόψη την παιδαγωγική ευθύνη απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία γενικότερα, παρουσίασε τις μεθοδολογικές αρχές, πάνω στις οποίες εδράζεται η αποτελεσματική εκπαίδευση σε ένα σύγχρονο σχολείο, την εμπειρία και τις παραστάσεις από το εκπαιδευτικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και ορισμένα ψηφιακά εργαλεία, τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν τους μαθητές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.