Συλλαλητήριο στην Κοζάνη για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗΚανένα κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων – Ρεύμα φτηνό για το λαό

Το έγκλημα που επιχειρείται κατά του λαού της περιοχής, αλλά και όλου του λαού της χώρας, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.
Θα πρέπει να σημάνει συναγερμό!

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των μεγάλων ενεργειακών μονοπωλίων επιταχύνονται, όπως αποδεικνύεται και με το business plan της ΔΕΗ ΑΕ που προβλέπει το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων το 2023 αντί για το 2028, όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Συνάδελφε/ισσα εμποροϋπάλληλε, υπάλληλε στα Σ/Μ, άνεργε,
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει απληρωσιά, ευέλικτο ωράριο, μισθοί πείνας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι να ζεις με απλήρωτους λογαριασμούς, με το φόβο να μη σου κόψουν το ρεύμα, με την τρομοκρατία του αφεντικού και τη θηλιά της απόλυσης. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και οι συνθήκες εργασίας που βιώνουμε καθημερινά δεν διαφέρουν από αυτό που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ή γύρω από αυτή, οι οχταμηνίτες, οι εργολαβικοί, όλοι αυτοί που γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε μισοδουλειά και ανεργία.

Η αιτία της κατάστασης που ζούμε είναι κοινή! Ο ένοχος έχει όνομα και λέγεται κέρδος! Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι ούτε δίκαιη, ούτε για όλους. Χτίζεται πάνω στα συντρίμμια μας, στους τσακισμένους μισθούς και δικαιώματά μας.

Η περιοχή μας μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει «κρανίου τόπος»!!

Χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, εκτόξευση της ανεργίας, παραπέρα αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, κίνδυνος για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, καθώς και τεράστιες περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από τη μη αποκατάσταση των εδαφών, από την εξάπλωση των ΑΠΕ.

Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ!

Όλοι στη μάχη για το μέλλον μας, για το μέλλον των οικογενειών μας, για το μέλλον της περιοχής και της χώρας συνολικά!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης καλεί τους εργαζόμενους, αλλά και το σύνολο του λαού της Κοζάνης, σε δυναμική κινητοποίηση και αντεπίθεση για να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλιακών ομίλων. Για να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη σήμερα, φτηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια, δουλειά με δικαιώματα και μισθούς αξιοπρέπειας, και όχι να ζούμε σαν σκλάβοι τον 21ο αιώνα, ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, Ενέργεια – κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα στα χέρια των λίγων.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη στις 5.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συλλαλητήριο στην Κοζάνη για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.