Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Κοζάνη με θέμα: «Οι μαθητές μας πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης»



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «Οι μαθητές μας πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης» το απόγευμα της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης .

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της αναγκαιότητας επίτευξης της βιώσιμης ανάπτυξης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κάλυψη των αναγκών των σημερινών γενεών χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες. Το θέμα της εκδήλωσης προσεγγίστηκε μέσα από τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης όπως αυτοί έχουν οριστεί και υιοθετηθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο με τον οποίο η εκπαίδευση συνδέεται με τους υπόλοιπους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και στην αναγκαιότητα ανάπτυξης δικτύων συνεργασίας για την επίτευξή τους. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης συσχετίστηκαν με την οργάνωση και τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης «WE CARE! 2019» Values Education Camp. Οι μαθητές εντυπωσίασαν το ακροατήριο με τις παρουσιάσεις τους πάνω στις εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισαν σχετικά με τους στόχους αυτούς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας και έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια των μαθητών να συμβάλουν στην παγκόσμια προσπάθεια της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.