Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βενετία



Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης συμμετείχε με επιτυχία στο 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που διεξήχθη φέτος στη Βενετία της Ιταλίας (28 Νοεμβρίου 2019 – 2 Δεκεμβρίου 2019) με θέμα: «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία. Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο». Οργανωτές του συνεδρίου ήταν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος μαθητές/τριες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από όλη τη χώρα. Οι μαθητικές ομάδες, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, υπέβαλαν εργασίες, οι οποίες κρίθηκαν από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου. Το σχολείο μας παρουσίασε την εργασία με θέμα: «Εξουσία και ελευθερία στη σκέψη του Μακιαβέλι». Στην εργασία αυτή επιχειρήθηκε μια κριτική ανάγνωση του έργου του αναγεννησιακού φιλοσόφου Μακιαβέλι «Ο ηγεμόνας» με παράλληλη εξέταση του πνευματικού, κοινωνικού και πολιτικού πλαισίου. Την προετοιμασία της μαθητικής ομάδας (10 μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης) ανέλαβαν οι φιλόλογοι του σχολείου.
Πολλαπλό το κέρδος για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας˙ μελέτησαν ένα σημαντικό κείμενο της περιόδου της Αναγέννησης, εξέφρασαν τις απόψεις τους, επικοινώνησαν με μαθητές άλλων σχολείων και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις απαιτήσεις ενός συνεδρίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.