«Οι μαθητές μας πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης»: Εκδήλωση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚοζάνηςΗ Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Οι μαθητές μας πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Η εκδήλωση αποτελεί απόρροια της συμμετοχής μας στη διακρατική κατασκήνωση “WE CARE! 2019 – Values Education Camp”, με θέμα τη δημοκρατία και τις ηθικές αξίες, στη Λιθουανία 15-21 Ιουλίου 2019, στην οποίο συμμετείχαν 6 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 4ο και 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης. Η συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση της Αμερικάνικης Πρεσβείας στη Λιθουανία και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της αναγκαιότητας επίτευξης της βιώσιμης ανάπτυξης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κάλυψη των αναγκών των σημερινών γενεών χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες. Η βιώσιμη ανάπτυξη θα προσεγγιστεί μέσα από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης όπως αυτοί έχουν οριστεί και υιοθετηθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2015. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η εκπαίδευση με τους υπόλοιπους στόχους καθώς και στην αναγκαιότητα ανάπτυξης δικτύων συνεργασίας για την επίτευξη τους. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης θα συσχετιστούν με την οργάνωση και τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης «WE CARE!2019» και τις εμπειρίες των συμμετεχόντων μαθητών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00 – 18:15 Έναρξη εκδήλωσης – Χαιρετισμοί

18:15 – 18:25 Θοδωρής Μαρδίρης, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας «Η σχέση της εκπαίδευσης με τους υπόλοιπους 16 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης»

18:25 – 18:40  Ευαγγελία Τριανταφύλλου, Καθηγήτρια Αγγλικών Β/θμιας Εκπαίδευσης, Υπεύθυνη της ελληνικής αποστολής – Εκπαιδεύτρια στην κατασκήνωση “WE CARE!2019 Values Education Camp” «Η ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας ως μοχλός επίτευξης των στόχων» Σοφία Σισμανίδου, Καθηγήτρια Αγγλικών, Υποδιευθύντρια 8 ου Γυμνασίου Κοζάνης, Εκπαιδεύτρια στην κατασκήνωση “WE CARE!2019 Values Education Camp” «Βιώσιμη ανάπτυξη και εκπαίδευση – Το παράδειγμα του Values Education Camp»

18:40 – 19:15 Οι μαθητές μας πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης  Νικόλαος Σκόρδας, μαθητής 8 ου Γυμνασίου Κοζάνης «Καλή υγεία και ευημερία»

 Έρη Μαμάτσιου, μαθήτρια 3 ου ΓΕΛ Κοζάνης «Λιγότερες ανισότητες»

 Χαράλαμπος Ελευθεριάδης, μαθητής 3 ου ΓΕΛ Κοζάνης «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες»  Σωτήρια Μητκάνη, μαθήτρια 3 ου ΓΕΛ Κοζάνης «Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή»

 Ελευθερία Λίτσιου, μαθήτρια 3 ου ΓΕΛ Κοζάνης «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί»

 Μαρία Ζαφειρίου, μαθήτρια 3 ου ΓΕΛ Κοζάνης «Συνεργασία για τους στόχους»

19:15 – 19:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση
Κλείσιμο εκδήλωσης

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.