Αδελφοποίηση του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων «Πόντος» με την Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία»Τα Διοικητικά συμβούλια του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακιων ¨ ΠΟΝΤΟΣ ¨ και της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων ¨ Η ΡΩΜΑΝΙΑ ¨ ενημερώνουν τους φίλους των δύο συλλόγων , και όλο τον κόσμο σε Ελλάδα και Γερμανία – που τυχόν βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές – ότι την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 σε εκδήλωση στην αίθουσα του συλλόγου Αλωνακίων θα υπογράψουν πρωτόκολλο αδελφοποίησης .

Ποιο αναλυτικά η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων ¨ Η ΡΩΜΑΝΙΑ ¨ Θα πραγματοποιήσει πενθήμερη αποστολή στα Αλωνάκια Κοζάνης από 28 Δεκεμβρίου 2019 έως 2 Ιανουαρίου 2020 προσκεκλημένη από τον τοπικό σύλλογο των Αλωνακίων .

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης και το τελετουργικό της βραδιάς θα λάβουν χώρα στον μεγάλο ποντιακό χορό που διοργανώνεται με πλειάδα ποντίων καλλιτεχνών ( θα κυκλοφορήσει αφίσα με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ) την Κυριακή 29/12 στις 21.00 το βράδυ στην αίθουσα του συλλόγου στα Αλωνάκια Κοζάνης .

Η γνωριμία και η σχέση των δύο συλλόγων ξεκίνησε το 2008 όταν παρέστησαν και οι δύο σύλλογοι στις εκδηλώσεις του συλλόγου Ποντίων Κω ¨ Ξενιτέας ¨ και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια με συνεργασία των δύο συλλόγων στην Ελλάδα , αλλά και στην Γερμανία , όπου με τον καιρό ωρίμασε η ιδέα για να αδελφοποιηθούν οι δύο σύλλογοι.

Τα παιδιά από την Γερμανία εκτός από την αδελφοποίηση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να βιώσουν στον φυσικό του χώρο ( μέσα στο χωριό από σπίτι σε σπίτι ) το πανάρχαιο Δρώμενο των Μωμόγερων ( το οποίο έχει εγγραφεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO ) σε ένα από τα 8 χωρία της Κοζάνης που αναβιώνουν το αρχαίο αυτό δρώμενο από το 1926 , στα Αλωνάκια, την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ( 31/12 και 1/1 ).

Η αποστολή από την Γερμανία εκτός των παραπάνω θα επισκεφτεί την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο , θα πραγματοποιήσει εκδρομή στην Πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας την Θεσσαλονίκη, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία του Δήμου Κοζάνης, καθώς και επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας πάντα συνοδευόμενοι από μέλη και φίλους του συλλόγου Αλωνακίων.

Τα Δ.Σ των δύο συλλόγων σας προσκαλούν στην Ποντιακή βραδιά ( αδελφοποίησης ) την Κυριακή 29/12 στην αίθουσα του συλλόγου , και την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά στην αναβίωση των Μωμόγερων σε όλο το χωριό ,να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και στις δύο εκδηλώσεις με πολύ τραγούδι και χορό,
τσίπουρο και κρασί, αλλά και άφθονους μεζέδες .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους προέδρους των δύο συλλόγων και στα τηλέφωνα…
Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων ¨ ΠΟΝΤΟΣ¨ –
Λαζαρίδης Θεόδωρος 0030 6942557844

Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων ¨ Η ΡΩΜΑΝΙΑ ¨ –
Παπαγερίδης Δημήτριος 0049 1724033915 Γερμανικό
0030 6972282133 Ελληνικό

Είστε όλοι καλεσμένοι.

Με τιμή – Για τα Δ.Σ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Ε. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.