Τίτλοι τέλους στην συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με το Λευτέρη Γιοβανίδη



Ακέφαλο θα παραμείνει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση δεν έδωσε παράταση στην συνεργασία και δεν συμφώνησε στην ανανέωση της σύμβασης του καλλιτεχνικού Διευθυντή Λευτέρη Γιοβανίδη, που η θητεία του λήγει στις 14 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Κ. Γιοβανίδης θα αποχωρήσει από το τιμόνι του καλλιτεχνικού οργανισμού με την Διοίκηση να πρέπει να προκηρύξει άμεσα τη θέση του, ώστε να προλάβει να κατατεθεί ο σχεδιασμός από τον νέο καλλιτεχνικό Διευθυντή, για τη νέα περίοδο, και να μην χάσει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, την επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λευτέρης Γιοβανίδης, εισηγήθηκε την παράταση της σύμβασης στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, με στόχο την συνέχεια του προγραμματισμού και την εύρυθμη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, η οποία και δεν έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Αρνητική ψήφο έλαβε η παράταση της σύμβασης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ Νίκο Κέφαλο καθώς και τα μέλη Ζαχαρούλα Δεμερτζίδου, Τάνια Βεντούλη, Κώστα Κυτίδη, Ρούλα Μαλούτα – Παπαδημητρίου, Βάγια Τσαγγαδούρα, Νίκο Χατσίδη. Υπέρ της παράτασης ψήφισαν οι Χάρης Κουζιάκης και Παύλος Σαπαλίδης, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά, η αρνητική τοποθέτηση των μελών ώστε να αναλάβουν την ευθύνη όπως είπε σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Γιοβανίδης ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής με θητεία μόλις ενός έτους την μικρότερη από όλους τους καλλιτεχνικούς Διευθυντές που πέρασαν από το ΔΗΠΕΘΕ, οι συμβάσεις των οποίων ήταν τριετούς διάρκειας. Αφήνει πίσω του σημαντικό έργο, με εξαιρετικές παραγωγές, συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων η συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο Κροατίας, και με την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και οι παραστάσεις με το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ενώ συνέβαλλε για την ανακαίνιση της Αίθουσας του ΔΗΠΕΘΕΑΤΡΟΥ κσι στην ανανέωση του site.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.