Διοργανώθηκε το Τελικό Διαπεριφερειακό Φόρουμ του Έργου EPICAH, με τίτλο «Δυτική Μακεδονία: Εξωστρεφής, ελκυστική και προσβάσιμη Περιφέρεια» στην Κοζάνη



Τελικό Διαπεριφερειακό Φόρουμ του Έργου EPICAH – INTERREG EUROPE
Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσε με επιτυχία την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 09.00 π.μ. στην Κοζάνη, το Τελικό Διαπεριφερειακό Φόρουμ του Έργου EPICAH, με τίτλο «Δυτική Μακεδονία: Εξωστρεφής, ελκυστική και προσβάσιμη Περιφέρεια» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG EUROPE.

Την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ, κήρυξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο οποίος εκφώνησε και την Κεντρική Ομιλία με θέμα: «Στρατηγική για την πολιτιστική, περιβαλλοντική και τουριστική ανάδειξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας». Ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε τους κύριους στρατηγικούς άξονες τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας για την επόμενη περίοδο, οι οποίοι στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. Επίσης, τόνισε ότι ο διασυνοριακός χαρακτήρας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί και το βασικό συγκριτικό της πλεονέκτημα, το οποίο εάν αναδειχθεί κατάλληλα μέσα από την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων, μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική για τη Δυτική Μακεδονία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Φόρουμ παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης του έργου EPICAH: «H ενίσχυση πολιτιστικών υποδομών και υποδομών προσβασιμότητας στο επίκεντρο», το οποίο είναι μία από τις κυριότερες και σημαντικότερες εκροές του έργου, δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα βασικά και πλέον σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης του διασυνοριακού τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το πλούσιο πρόγραμμα των εργασιών του Διαπεριφερειακού Φόρουμ, περιελάμβανε επίσης και τις παρακάτω πολύ σημαντικές παρουσιάσεις:

Συνεργασίες αξιοποίησης πολιτιστικού και φυσικού πλούτου προς βελτίωση της τουριστικής ανάπτυξης της ΠΔΜ

Δράσεις για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον τουρισμό στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Προσβάσιμος Τουρισμός στη Δυτική Μακεδονία: προοπτικές ανάπτυξης

Αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διαμόρφωση μίας ισχυρής τουριστικής ταυτότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το Διαπεριφερειακό Φόρουμ ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός συμμετοχικού εργαστηρίου με τίτλο: «Αναδεικνύοντας σύγχρονες θεματικές διαδρομές πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα της υλοποίησης του έργου Epicah, οι οποίες κατά κοινή ομολογία δημιούργησαν ένα νέο πλαίσιο αναφοράς για την ανάπτυξη του Διασυνοριακού Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία, μέσα από την υλοποίηση ενός πλέγματος σύγχρονων και αποτελεσματικών δράσεων, οι οποίες πλέον αποτελούν επιτυχημένες καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.