Εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις» με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών



Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στο café-bar Gallery στις 9 το βράδυ.

Αν και η ισότητα των δύο φύλων είναι νομικά κατοχυρωμένη στις χώρες του δυτικού κόσμου, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Βία, ανισότητες, διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.
Βία λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική. Διακρίσεις και ανισότητες στον εργασιακό χώρο, αλλά και αλλού.

Η βία κατά των γυναικών έχει πολλά πρόσωπα, κάποια από τα πρόσωπα αυτά, θα αποκαλυφθούν στην εκδήλωσή μας με δραματοποιημένη μορφή και με την βοήθεια των:

Ø Χάρη Σισμανίδη

Ø Ελένη Παπαδημητροπούλου

Ø Δέσποινα Σημαδοπούλου

Ø Χαρούλα Ζτούπα

Ø Άννα Λογοθέτη

Ø Βάσω Παπαθανασίου

Ø Εύα Αραμπατζή

Ø Σέβη Κωνσταντινίδου

Ø Φώφη Ζαφορίτου

Η επιμέλεια και ο συντονισμός της δράσης ανήκει στη Νένα Μιχαηλίδου, η μουσική υποστήριξη στη Λίτσα Καλομοιρά και η τεχνική φροντίδα στον Κώστα Μεταξά.

Σ’ αυτήν την υπόθεση πρέπει η κάθε γυναίκα να νιώθει πως δεν είναι μόνη, δεν είναι η μόνη.

Σας περιμένουμε.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις» με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

  1. Καλώς αγωνίζεστε για τη εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
    Αλλά εξάλειψη της βίας μην περιμένετε. Τα ανθρώπινα πάθη που σχετίζονται άμεσα με τη βία (εγωισμός, ζήλεια, σεξομανία) όλο και πιο πολύ θεριεύουν. Δεν αλλάζει η κοινωνία αν δεν αλλάξουν οι άνθρωποι. Τι προτείνετε για την αλλαγή ;
    Y. Γ. 1. Για τη βία στο ανυπεράσπιστο ανθρώπινο έμβρυο με την άμβλωση τι έχουν να πουν οι αναφερόμενες κυρίες ;
    2.Ο αγροίκος Π—ς στολίζει την κυρία Β. Σ—-η με χαρακτηρισμούς που θα ζήλευε φασίστας ρατσιστής , αλλά η Γραμματεία Ισότητας Φύλων δεν βρήκε κανέναν λόγο να μιλήσει επ’ αυτού.
    3. η προσπάθεια να έρθει η γυναίκα σε μία ισότητα με τον άνδρα , τελικά ανδροποιεί την γυναίκα. Αυτό θέλετε;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.