Επίσκεψη του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης στα γραφεία του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας



Το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης πραγματοποίησε ενημερωτική – εκπαιδευτική επίσκεψη στα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019.

Ο κ. Κων/νος Φιλιππίδης, Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ (που αποτελεί και φορέα υποδοχής του Κέντρου) και νόμιμος εκπρόσωπος του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους συνεργάτες και εθελοντές του Κέντρου, υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους 55 μαθητές από την Α’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης καθώς και τους 4 καθηγητές – συνοδούς του. Ειδικότερα, ο κ. Φιλιππίδης γνώρισε τους μαθητές και προέβη στην ενημέρωση τους σχετικά με τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη, με την ιστορία της Ε.Ε., τα θεσμικά της όργανα, τις εξελίξεις, τις προοπτικές, τις ευκαιρίες κινητικότητας και τα προγράμματα της.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Φιλιππίδης αναφέρθηκε στα θεμελιώδη δικαιώματα, πλεονεκτήματα και οφέλη που μπορεί ένας Ευρωπαίος πολίτης να απολαμβάνει, καθώς επίσης, έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+, τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική συμμετοχή των μαθητών σε αυτά και τα οφέλη τους στην προσωπική, κοινωνική και μετέπειτα επαγγελματική ζωή των μαθητών.

Καθ’όλη τη διάρκεια της συνάντησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν, να συνομιλήσουν, να ρωτήσουν, να μάθουν και να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης καθώς ο κ. Φιλιππίδης έδωσε απτά παραδείγματα από ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Προς το τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα διαδικτυακό κουίζ γνώσεων σχετικά με την Ε.Ε., όπου μέσω μιας διαδραστικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν για την Ε.Ε.

Στο τέλος της επίσκεψης, το Europe Direct χορήγησε σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές έντυπο ενημερωτικό υλικό από τα αρχεία και τις εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.