Συνάντηση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» με τον Πρύτανη και την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Η Δημοτική Κίνηση συζητά για το σήμερα και το αύριο του Πανεπιστημίου

Ενόψει και της σημερινής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να ζεις, που απαρτιζόταν από τους Λευτέρη Ιωαννίδη, Χάρη Κουζιάκη, Στεργιο Μάντζαρη και Αναστασία Καγκελάρη, συζήτησε εκτενώς όλα τα θέματα σχετικά με την λειτουργία του Πανεπιστημίου, με τον Πρύτανη κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και την Αντιπρύτανη κα. Άννα Σπύρτου.

Ειδική αναφορά έγινε στον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε ο Δήμος Κοζάνης στις διαδικασίες συγχώνευσης με τις πρωτοβουλίες που πήρε πριν από περίπου ένα χρόνο. Είναι σημαντικό, παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν, ότι η συγχώνευση ολοκληρώθηκε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε πολύ μεγάλη αβεβαιότητα για την ύπαρξη τριτοβαθμιας εκπαίδευσης στην Δυτ. Μακεδονίας.

Κουβέντα έγινε και για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή 6 τμημάτων του Π.Δ.Μ. και συζητήθηκε η ανάγκη για ευρύτατη διαβούλευση, σχετικά με την ανάπτυξη του ιδρύματος, στο πλαίσιο της εκπόνησης του στρατηγικού του σχεδιασμού, με τμήματα που θα απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας, της αγοράς εργασίας αλλά και θα συμβάλουν καθοριστικά στην διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου της περιοχής.

Τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για διάφορα ακόμα θέματα, όπως η λειτουργία του ιδρύματος, τα οικονομικά του και οι ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και κατατέθηκαν προτάσεις για την ευρύτερη και καλύτερα συνεργασία του ιδρύματος και των τοπικών φορέων.

Σε μια εποχή μετάβασης για την Δυτ. Μακεδονία, ο ρόλος του Πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι κρίσιμος και αποφασιστικός στην διαμόρφωση του νέο παραγωγικού μοντέλου. Παράλληλα το ίδρυμα πρέπει να στηριχθεί με κάθε δυνατό τρόπο από τη τοπική κοινωνία στη δική του μεταβατική περίοδο.

Έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα βιώσιμο και ισχυρό μοντέλο ανάπτυξης τόσο για το ίδρυμα όσο και για την τοπική οικονομία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.