Η υποχωρητικότητα των εγχώριων κυβερνήσεων απέναντι στην Τουρκία αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας – Του Ηλία Ευαγγελόπουλου

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος:

Με απλά λόγια:

Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 ναυτικά μίλια. Μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει διότι η Τουρκία έχει διαμηνύσει στους εγχώριους κυβερνώντες ότι μια τέτοια ενέργεια αποτελεί αιτία πολέμου (casus belli). Έχει μάλιστα για το θέμα αυτό παρθεί και ειδική απόφαση από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

Ενώ οι εγχώριες κυβερνήσεις δικαιολογούν την αναβλητικότητα τους, διατυμπανίζοντας στο εσωτερικό ακροατήριο ότι η Ελλάδα είναι φιλήσυχος και φιλειρηνική χώρα και δεν επιδιώκει τον πόλεμο με την Τουρκία στην ουσία συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτον, η αποτρεπτική θέση της Ελλάδας (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική, κοινωνική, δημογραφική) έναντι της Τουρκίας έχει δραματικά εξασθενήσει με αποκλειστική ευθύνη όσων έχουν κυβερνήσει την χώρα μας. Δεύτερον, οι εγχώριες κυβερνήσεις ακολουθώντας υπάκουα τις έξωθεν εντολές όπως έγινε και στην τραγωδία της Κύπρου οδηγούν με βεβαιότητα την χώρα σε μια νέα μεγαλύτερη εθνική τραγωδία.

Μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια η ανωτέρω αναβλητικότητα μετατράπηκε σε υποχωρητικότητα που οδηγεί σε de facto μείωση της ελληνικής επικράτειας. Τα σύνορα της χώρας είναι χερσαία και θαλάσσια. Τα θαλάσσια σύνορα τα οριοθετεί η Α.Ο.Ζ.! Με την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης όπως βλέπουμε και στην εικόνα, η Τουρκία καταλαμβάνει με το “έτσι θέλω” μια τεράστια έκταση της θαλάσσιας και υποθαλάσσιας ελληνικής επικράτειας στην οποία η εγχώρια κυβέρνηση απαντά με “γελάκια”, με εκφράσεις του τύπου “θα φωνάξω τον μπαμπά μου (Ευρωπαϊκή Ένωση) να σας κάνει ντα” ή “φωνάζοντας την πεθερά (Λιβύη) για να τ’ ακούσει η νύφη (Τουρκία)”!.

Ας απαντήσει επιτέλους σοβαρά και υπεύθυνα η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνοντας την συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου για την Α.Ο.Ζ. για να αποφύγει τα τετελεσμένα! Είναι αναμενόμενο όμως ότι δεν θα το κάνει, όπως δεν έθεσε και το δικό της casus belli στην Τουρκία για την εισβολή των παράνομων μωαμεθανών μεταναστών αλλά και σε τόσες άλλες περιπτώσεις! Αυτός που έχει υποχωρήσει 50 φορές θα υποχωρήσει και την 51η και αυτός που έχει υποχωρήσει 100 φορές θα υποχωρήσει και την 101η!

Δυστυχώς, με μαθηματική ακρίβεια συνεχίζοντας την μέχρι τώρα πρακτική τους πορεία και οι δύο αντίπαλες χώρες, η Τουρκία θα πετύχει την κατάληψη της πατρίδας μας χωρίς πόλεμο!

Ηλίας Ευαγγελόπουλος, Οικονομολόγος

3 σχόλια στο άρθρο “Η υποχωρητικότητα των εγχώριων κυβερνήσεων απέναντι στην Τουρκία αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας – Του Ηλία Ευαγγελόπουλου

  1. Δυο σχόλια:

   1. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά όσων έχουν κυβερνήσει; Οι πολίτες και ψηφοφόροι δε φέρουν καμμία ευθύνη;

   2. Οι απειλες εχουν νοημα οταν μπορεις να τις πραγματοποιησεις. Η Τουρκία θέτει casus belli επειδή αν ερθει η ωρα έχει μερικά εκατομμύρια ανθρώπων να θυσιασει σε εναν πόλεμο. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Οι αναλύσεις και οι μαγκιες ειναι εύκολες. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν τα σκ*τα πέφτουν στον ανεμιστήρα για να μετάφρασω και μια έκφραση των Αγγλων…

   1. Ηλίας Ευαγγελόπουλος

    - Edit

    Απαντήστε

    1. Κατά το λαό και οι άρχοντες. Όμως κανείς δεν τους κάλεσε να κυβερνήσουν! Ούτε κανείς τους ανάγκασε να προσκυνήσουν για να ανέλθουν στην εξουσία.
    2. Το θέμα δεν είναι,μόνο αριθμητικό. Και δεν τους απασχολεί τους δικούς μας πόσους θα θυσιάσουν. Το αίμα του λαού που θα χυθεί δεν τους ενδιαφέρει. όπως δεν τους ενδιέφερε και στην τραγωδία της Κύπρου. Δεν έγραψα για δικές μας απειλές. Η Τουρκία όμως απειλεί γιατί κάποιοι διέλυσαν το στρατό και τη χώρα. Περισσότερα για το θέμα αυτό δεν μπορώ να αναπτύξω δημόσια. Όσοι έχουν γνώσεις οικονομίας, στρατιωτικών θεμάτων και γεωπολιτικής αντιλαμβάνονται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.