Χαρακτηριστικά γαντιών τερματοφύλακα που χαρίζουν πρόκριση!



Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο απαιτητική. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να εξοπλίζεται με τα πιο εξελιγμένα γάντια τερματοφύλακα και στολές τερματοφύλακα προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει με επιτυχία ακόμα και στον πιο απαιτητικό αγώνα ποδοσφαίρου.

Θα πιστεύαμε ότι το να επιλέξει ένας ποδοσφαιριστής γάντια τερματοφύλακα είναι μια απλή υπόθεση και ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσά τους. 

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα διάφορα είδη σε γάντια που κυκλοφορούν στην αγορά και για τον λόγο αυτό η επιλογή τους θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, ώστε ο εκάστοτε τερματοφύλακας να μπορέσει να προστατέψει τα δάχτυλα του χεριού του, αλλά και γενικότερα τα χέρια του από τις δυνατές μπαλιές του αντιπάλου.

Ποια είναι τα διάφορα χαρακτηριστικά που μπορούμε να βρούμε σε γάντια τερματοφύλακα;

  • Μπορούμε να βρούμε στην αγορά το εξαιρετικά αντιολισθητικό latex στα γάντια τερματοφύλακα που εξασφαλίζει καλύτερο κράτημα της μπάλας σε κάθε συνθήκη. Τα συγκεκριμένα γάντια προσφέρουν στενή, φυσική εφαρμογή και έχουν τεχνολογία Fingersave για υποστήριξη στα δάχτυλα κατά τις αποκρούσεις, αλλά και όταν ο τερματοφύλακας πιάνει ή στέλνει την μπάλα. 
  • Η ελαστική πλέξη στην εξωτερική πλευρά στα γάντια τερματοφύλακα είναι μπορεί να είναι επίσης ενισχυμένη με σιλικόνη για βελτιωμένες αποκρούσεις. 
  • Επίσης,  μακρύς σχεδιασμός στον καρπό  στα γάντια τερματοφύλακα επιτρέπει στον παίκτη να τα φοράει με μεγαλύτερη ευκολία.
  • Στο κύριο μέρος τους υπάρχει πολυεστέρας, ελαστάνη ή νάιλον. Στην παλάμη μπορούμε να συναντήσουμε καουτσούκ,  πολυουρεθάνη ή βαμβάκι.
  • Από την άλλη, το λατέξ προσφέρει ασύγκριτο κράτημα και απορρόφηση κραδασμών προστατεύοντας τα χέρια του ποδοσφαιριστή.
  • Στα περισσότερα γάντια τερματοφύλακα βρίσκουμε επίσης Νegative cut για στενή εφαρμογή, ώστε ο παίκτης να αισθάνεται ασφαλής φορώντας τα, αφού εφαρμόζουν τέλεια στα χέρια του.
  • Ακόμη, τα πιο πολλά γάντια τερματοφύλακα παρέχουν τεχνολογία Fingersave που αντιστέκεται στην πίεση, όταν τα δάχτυλα πιέζονται προς τα πίσω, για καλύτερη απόκρουση της μπάλας.
  • Η επένδυση σιλικόνης στα γάντια τερματοφύλακα στην εξωτερική πλευρά βοηθάει στις αποκρούσεις με έλεγχο και δύναμη, ώστε καμία μπάλα να μην περνάει τα δίχτυα.
  • Από την άλλη, η πλεκτή εξωτερική πλευρά προσφέρει ενισχυμένη ελαστικότητα και στενή, άνετη εφαρμογή στα χέρια του παίκτη.
  • Τέλος, στα περισσότερα γάντια μπορούμε να βρούμε αφαιρούμενο ελαστικό λουράκι για ελευθερία κίνησης ή σταθερότητα, αναλόγως τις ανάγκες της κάθε στιγμής.

Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορούμε να βρούμε στα διάφορα γάντια τερματοφύλακα. 

Σίγουρα κάθε επιπλέον χαρακτηριστικό αυξάνει και το κόστος, ωστόσο, όταν ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, όπως και με οποιοδήποτε άλλο άθλημα, περισσότερο επαγγελματικά, παρά από χόμπι στον ελεύθερο χρόνο μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επενδύουμε στον καλύτερο και πιο κατάλληλο εξοπλισμό, για να νιώθουμε περισσότερο σίγουροι και ασφαλείς.

Ειδικά για τα γάντια τερματοφύλακα, η επιλογή πρέπει να γίνει προσεκτικά, αφού αυτά προστατεύουν τα χέρια και τα δάχτυλά μας από κραδασμούς και σπασίματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οπότε είναι σημαντικό να επενδύσουμε έστω και σε ένα καλό ζευγάρι γάντια τερματοφύλακα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.