Φροντίζουμε τη στοματική υγιεινή του σκύλου μας



Όσο κι αν παραξενευόμαστε, η στοματική υγιεινή ενός σκύλου είναι εξίσου σημαντική με αυτή του ανθρώπου. Δεν θα πρέπει λοιπόν να την αμελούμε και γι’ αυτό βρίσκουμε τα κατάλληλα προϊόντα για τον σκοπό αυτό στα Pet Shop. Ιδιαίτερα, επιλέγουμε να αγοράσουμε τα συγκεκριμένα  αξεσουάρ σκύλου από το PetVet24, όπου μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία, αλλά και μεγάλο εύρος τιμών.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα δόντια του σκύλου μας:

Η εμφάνιση των πρώτων δοντιών στον σκύλο εντοπίζεται μεταξύ της 2ης και της 6ης εβδομάδας της ζωής του. Τα πρώτα αυτά δόντια ονομάζονται νεογιλά ή αλλιώς προσωρινά, καθώς στην ηλικία των τεσσάρων περίπου μηνών, θα αντικατασταθούν από τα μόνιμα πλέον δόντια.

Σε αυτή τη φάση της ζωής τους, τα κουταβάκια κυρίως, ξεσπούν σε ότι υπάρχει γύρω τους προκειμένου να ανακουφιστούν από τον πόνο. Μπορούμε λοιπόν να βρούμε κατάλληλα αξεσουάρ σκύλου από το PetVet24, ακριβώς για αυτό το σκοπό.

Η εκτίμηση της ηλικίας στον σκύλο μπορεί να γίνει μόνο κατά προσέγγιση και τα δόντια είναι αυτά που βοηθούν κατά κύριο λόγο στον υπολογισμό της.

Στον σκύλο, ο προσδιορισμός της ηλικίας γίνεται με βάση τις μεταβολές τον τομέων. Οι τομείς, είναι η σειρά των δοντιών που βρίσκονται ανάμεσα από τους κυνόδοντες της άνω κ κάτω γνάθου. Ανάλογα λοιπόν με το μέγεθος της τριβής που έχουν υποστεί, υπολογίζουμε κατά προσέγγιση και την ηλικία του ζώου. Η κατάσταση όμως των δοντιών και κατ’ επέκταση η έκταση της τριβής, επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες εκτός της ηλικίας, όπως η διατροφή και ο γενότυπος.

Πώς να περιποιηθούμε τα δόντια του σκύλου μας;

  • Όπως και στον άνθρωπο, έτσι και στα ζώα, τα δόντια πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά για την απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας και την πρόληψη της τερηδόνας. Αν η καθημερινή περιποίηση είναι αδύνατη, θα πρέπει να γίνεται έστω μια φορά την εβδομάδα.
  • Το καθάρισμα γίνεται με οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα που προμηθευόμαστε από τα Pet Shop, και είναι ειδική για σκύλους. Δεν αφρίζει πολύ, έχει ευχάριστη για τα ζώα γεύση και συνήθως περιέχει φθόριο και αντιβακτηριακά ένζυμα. Το βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να αρχίζει από την νεαρή ηλικία. Οι πρώτες μας προσπάθειες είναι καθοριστικές για την μετέπειτα συμπεριφορά του ζώου στο καθάρισμα των δοντιών. 
  • Σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της καλής υγιεινής των δοντιών αποτελεί και το φαγητό. Καλό είναι να αποφεύγονται οι μαλακές τροφές, ενώ η ξηρή τροφή που βρίσκουμε στα Pet Shop, εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει, βοηθά και στην πρόληψη.
  • Τέλος, βρίσκουμε ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια και αξεσουάρ σκύλου από το PetVet24 για τα δόντια, που με το μάσημά τους, ελαττώνεται ο ρυθμός εναπόθεσης οδοντικής πλάκας.

Σε κάθε περίπτωση, προμηθευόμαστε αξεσουάρ σκύλου από το PetVet24 και ειδικές οδοντόβουρτσες και οδοντόπαστες από τα Pet Shop για να φροντίσουμε τη στοματική υγιεινή του σκύλου μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.