Διοργάνωση του Κύκλου Μελετών των Βυζαντινών Τεχνών στην Κοζάνη



Οι βυζαντινές τέχνες στο προσκήνιο!

Η Διεθνής Συνεργασία για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες «Μέθεξη» διοργανώνει για το 2019- 2020 τον Κύκλο Μελετών των Βυζαντινών Τεχνών στην Κοζάνη. Μία πρωτοβουλία που τελεί υπό την πνευματική σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης.

Εργαστήρια, διαλέξεις, επισκέψεις σε μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος συνθέτουν ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων που έχουν σκοπό την ανάδειξη της βυζαντινής εικαστικής παράδοσης. Μίας παράδοσης ακμάζουσας και ζωντανής μέχρι σήμερα.

Στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν οι: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Ψηφιδωτό), Rita Polverini- Alessandro Boncompagni του Συλλόγου “Arte’s – Nel cuore del legno” από το Arezzo και ο Δημήτρης (Λυγερεύς) Παναγιώτου (Ξυλογλυπτική), καθώς και η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Διονύσιος Ψαριανός» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης ύπο την καθοδήγηση του Πάρη Γκούνα.

Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές για το κοινό. Για τις λεπτομέρειες του αναλυτικού προγράμματος: https://www.methexi.org/byzantine-arts-study-cycle/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.