Πώς να τοποθετήσουμε έναν γωνιακό καναπέ στο σαλόνι μας



Οι γωνιακοί καναπέδες είναι το έπιπλο εκείνο του σαλονιού, το οποίο δεν είναι ένα κοινό κάθισμα, αλλά προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση για εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων μάλιστα, οι άνθρωποι επενδύουν μεγάλα και ικανοποιητικά ποσά για την αγορά του, προκειμένου να αποκτήσουν το κατάλληλο για αυτούς design και σχέδιο, που δεν θα χάνει καθόλου σε στιλ.

Ένα από τα είδη καναπέδων που εξακολουθούν να κερδίζουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και στις διακοσμητικές τάσεις είναι οι γωνιακοί καναπέδες.

Πώς μπορούμε λοιπόν να ταιριάξουμε και να τοποθετήσουμε σωστά τους γωνιακούς καναπέδες στον χώρο του σαλονιού μας;

  • Προτού αποφασίσετε σε ποιο σημείο του σαλονιού θα τοποθετήσετε το γωνιακό σας καναπέ, διαχωρίστε τον καναπέ γωνία από τα υπόλοιπα είδη, καθώς το μήκος αυτού του μοντέλου φτάνει ως τα τρία μέτρα και σε κάθε του πλευρά υπάρχει η λεγόμενη «πλάτη».
  • Ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τη χωρητικότητα του, ώστε καθένας να μπορεί να τον απολαμβάνει άνετα.
  • Μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου σας, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος του γωνιακού καναπέ.
  • Ως πολύ «ισχυρό» στοιχείο του χώρου χάρη στον επιβλητικό του όγκο, μπορεί να δώσει μια συνοχή σε αυτόν. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε έτσι ώστε να ακουμπάνε και οι δύο πλευρές του σε τοίχους του σπιτιού ή μόνο σε ένα, με τη μια πλευρά του να παραμένει ελεύθερη. 
  • Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση των γωνιακών καναπέδων πρέπει να ακολουθεί και τη διαρρύθμιση του χώρου. Αν για παράδειγμα το σαλόνι σας είναι μακρόστενο, η πιο μεγάλη πλευρά του πρέπει να συμφωνεί με αυτές τις διαστάσεις και να τις ακολουθεί, για να εξοικονομήσετε χώρο.
  • Αν ο χώρος σας είναι ενιαίος με αυτόν της κουζίνας, τοποθετήστε τον στο κέντρο του προκειμένου να διαχωρίσετε τα δυο μέρη. Συμπληρώστε το κενό στο πίσω μέρος του με ένα βοηθητικό μικρό έπιπλο ή με φυτά.
  • Σταθείτε στο χώρο και σκεφτείτε τι θα ήταν αυτό που θα θέλατε να κοιτάτε όταν κάθεστε στον καναπέ. Συνήθως, οι γωνιακοί καναπέδες πρέπει να είναι στραμμένοι προς το φως.
  • Η τηλεόραση είναι ένα στοιχείο που μπορεί να καθορίσει τη θέση του γωνιακού καναπέ, καθώς θα πρέπει να βρίσκεται απέναντι – και στη μέση περίπου – της μεγαλύτερης πλευράς του.
  • Οι διαστάσεις του ίδιου του καναπέ τον κάνουν να καταλαμβάνει αρκετό από το χώρο στο σαλόνι σας. Για το λόγο αυτό, φροντίστε ώστε τόσο το μέγεθος του όσο και η θέση του δεν θα εμποδίζουν την κυκλοφορία σας μέσα στο σπίτι σε καθημερινή βάση, κλείνοντας τους διαδρόμους.

Μπορούμε λοιπόν να ακολουθήσουμε τις παραπάνω συμβουλές, ώστε οι γωνιακοί καναπέδες να ενταχθούν αρμονικά στο σαλόνι μας επιλέγοντας μάλιστα ανάμεσα σε μια ποικιλία ανάμεσα στα στιλάτα έπιπλα EpiplaGand.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.