Αναστάτωση στο Νοσοκομείο της Βέροιας: Ρομά επιτέθηκαν και χτύπησαν ειδικευόμενο γιατρό



Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο της Hμαθίας. Ήταν λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ, όταν στα εξωτερικά ιατρεία μεταφέρθηκε, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ένας 56χρονος άνδρας. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών για να τον επαναφέρουν, ο άτυχος μεσήλικας δεν τα κατάφερε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη των συγγενών του, οι οποίοι επιτέθηκαν με ύβρεις στον ειδικευόμενο γιατρό και βιαιοπράγησαν εναντίον του.

Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και σε λίγα λεπτά στο Νοσοκομείο βρέθηκαν, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος και άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., προκειμένου να εκτονώσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του veriotis.gr, ο νεαρός επιστήμονας, παρ’ όλο το αρχικό «σοκ» που υπέστη, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα και αρνήθηκε να κινηθεί νομικά εναντίον του άνδρα που τον χαστούκισε, σεβόμενος προφανώς τον πόνο που του προκάλεσε ο θάνατος του αγαπημένου του προσώπου.

«Τροποποίηση της νομοθεσίας για τέτοια περιστατικά- Δεν φταίνε συλλογικά οι Ρομά της Ημαθίας»

Ο υπεύθυνος αιμοδυναμικού εργαστηρίου καρδιολογικής κλινικής Αντώνης Σαμαράς με ανάρτησή του στο facebook τόνισε πως απαιτείται τροποποίηση της νομοθεσίας για τέτοιου είδους περιστατικά που αποτελούν ντροπή για το Ε.Σ.Υ. Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως η ευθύνη δεν είναι συλλογική, μιας και η πλειοψηφία των Ρομά είναι άνθρωποι που σέβονται το έργο των γιατρών και δείχνουν ευγνωμοσύνη. Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του:

«Τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε οι θρασύτατοι να τιμωρούνται παραδειγματικά με αυτόφωρη διαδικασία χωρίς να απαιτείται υποβολή μήνυσης από τον παθόντα. Αλήθεια περιμένουμε να μας έρχονται ειδικευόμενοι όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά ντροπής για το Ε.Σ.Υ.;

Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε συλλογικά οι Ρομά της Ημαθίας. Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί Ρομά που σέβονται το έργο μας και δείχνουν ευγνωμοσύνη και κάποιες εξαιρέσεις σαν τους χθεσινούς. Η ευθύνη πρέπει να προσωποποιείται. Έχω καθετηριάσει αυτά τα χρόνια εκατοντάδες Ρομά, χρήστες, οροθετικούς κ.τ.λ. και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα. Και φυσικά θα συνεχίσω να το κάνω, γιατί αυτοί βασικά χρειάζονται τη βοήθεια μου».

Από το veriotis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.