Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Κοζάνη – Ανακοινώσεις Σωματείων για την 17η Νοεμβρίου

Εργατική Λέσχη Κοζάνης

Συγκέντρωση – πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 5.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Να μην ξαναμπούν σε “γύψο” οι δημοκρατικές κατακτήσεις και ελευθερίες του λαού.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, φέρνει ξανά το λαό αντιμέτωπο με μια πολύ σκληρή επίθεση του κεφαλαίου και της αστικής τάξης συνδυασμένη με έντονη καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη λογική του “νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαίου και των επενδυτών”, μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα συνεχές ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών, με συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και φοροελαφρύνσεις στους κεφαλαιούχους. Παράλληλα, βλέπουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος για συμφέροντα εταιρειών που σχετίζονται με την ενέργεια αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, στα διάφορα ενεργειακά παιχνίδια που αφορούν το μοίρασμα των ΑΟΖ οξύνοντας τους ανταγωνισμούς στη Μεσόγειο. Βέβαια, το ποιος θα είναι αυτός που θα εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα δεν αφορά τον λαό αλλά τα κέρδη των επιχειρήσεων που διεκδικούν το μερίδιό τους.

Η κυβέρνηση για να πετύχει τους στόχους της επιβάλει την καταστολή στην πιο ακραία μορφή της. Έτσι μέσα στο τελευταίο διάστημα έχουμε δει βίαιες εκκενώσεις καταλήψεων, στοχοποιήσεις αγωνιστών/ριών, επιθέσεις της ΕΛΑΣ με χυδαία χρήση της εξουσίας της σε όποια φωνή θέλουν να φιμώσουν, καταστολή απεργιών και γενικότερα έντονη αστυνομοκρατία. Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι τα γεγονότα που έγιναν τη Δευτέρα 11/11 στην ΑΣΟΕΕ, όπου μετά την κατάργηση του ασύλου οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο, ασκώντας βία στους φοιτητές και κάνοντας προσαγωγές, συλλήψεις και εντός του Πανεπιστημίου. Επιπλέον, ίδια σκηνικά προετοιμάζουν και για το ΑΠΘ αφού η πρυτανεία πήρε απόφαση για lock out του Πανεπιστημίου την ίδια στιγμή που οι σύλλογοι έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις για καταλήψεις τις ημέρες αυτές.

Σε μια εποχή σκληρής αστικής κυριαρχίας σε κάθε επίπεδο, η ιστορία των λαϊκών αγώνων τείνει να παραχαραχτεί και να νοηματοδοθεί σύμφωνα με τις κυρίαρχες επιταγές (όπως συνέβαινε σε κάθε τέτοια εποχή). Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί εξαίρεση, μπροστά σε αυτή την ιστορικών διαστάσεων επίθεση του κεφαλαίου για παραχάραξη της ιστορίας. Αστικά κόμματα, ΜΜΕ και εν γένει όλοι οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους και του κεφαλαίου προσπαθούν να απογυμνώσουν την αντίσταση κατά της χούντας από τον πολιτικό και ταξικό της πυρήνα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου όμως, δεν ήταν μια νομοτελειακή ούτε μια ανεπανάληπτη στιγμή, ήταν το αποκορύφωμα της λαϊκής οργής απέναντι στην τυραννία, που εγκυμονούνταν στην κοινωνία όπως και σήμερα. Ήταν πάλη ενάντια στην καταστολή και την βίαια καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών, πάλη για ψωμί και παιδεία, πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Ωστόσο, δεν υφίσταται απλά ως μια ιστορική στιγμή, που έχει μπει στο μουσείο, καθώς τα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν ακόμα καίρια. Βλέπουμε σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο την απάντηση που δίνουν οι λαοί στη συνεχόμενη επίθεση που δέχονται από το σύστημα προκειμένου αυτό να συνεχίσει συντηρείται. Όλες αυτές οι εξεγέρσεις είναι μόνο η αρχή για νέους αγώνες, που θα δικαιώσουν τα αιτήματά μας. Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Να βαδίσουμε ξανά τον δρόμο του Νοέμβρη, τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα και της εξέγερσης, για τα πολυτεχνεία της γενιάς μας, για να δικαιωθεί τελικά ο αγώνας για ‘‘ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’

Συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 17/11, στις 17:00, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 17/11, 19:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ

Συμπληρώνονται 46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί το λαό στην φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων, στους νέους και τις νέες της Αντι-ΕΦΕΕ. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που πρωτοστάτησαν στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό, που έδρασαν στις σκληρές συνθήκες της παρανομίας και των διώξεων της χούντας. Η ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεών του και η ίδρυση της ΚΝΕ, το 1968, συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιδικτατορική πάλη.

Η επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το 1967, υπηρέτησε «διά πυρός και σιδήρου» τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε βάρος του λαού. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Αποδεικνύεται πως ο χαρακτήρας της αστικής εξουσίας, ως δικτατορίας του κεφαλαίου, παίρνει διάφορες μορφές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του. Τέτοια μορφή αποτέλεσε και η δικτατορία, καθ’ όλη την επταετία ’67-’74.

Αποδεικνύεται, ακόμα, ότι ο αντικομμουνισμός, που ήταν επίσημη ιδεολογία της χούντας, αποτελεί πάντα τον προπομπό συνολικότερης επίθεσης κατά των εργαζομένων και του λαού. Η χούντα χτύπησε με μανία, με το ρόπαλο και με το χαφιέ, τα εργατικά, λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Υπήρξε ένα διεφθαρμένο καθεστώς, που βασάνισε, εξόρισε, δολοφόνησε κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.

Στις πύλες του Πολυτεχνείου δέσποζαν τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ». Αυτά τα συνθήματα κάθε χρόνο γίνονται πιο επίκαιρα, απ’ την στιγμή που η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων. Άλλωστε, πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Άμυνας σε μία απαράδεκτη δήλωση – απευθυνόμενος σε Αμερικάνο στρατηγό – τόνισε πώς «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Η κυβέρνηση ΝΔ έπιασε το νήμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ξέπλυνε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ενίσχυσε την στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ. Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, καθώς αυτή την εγκληματική της πολιτική την δικαιολόγησε στο όνομα της “αριστεράς”, της “προόδου”, διασύροντας αγωνιστικές αξίες και ιδανικά, ενισχύοντας την συντηρητικοποίηση.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ενίσχυση της φοροληστείας του λαού, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής είναι η ένταση του δόγματος “νόμος και τάξη”, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της κρατικής καταστολής, με στόχο να μπουν στον “γύψο” οι λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά – λαϊκά στρώματα να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στη δικτατορία, με τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού και την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Να διαδηλώσουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, πρόσφυγες και μετανάστες, που η πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων τους εγκλωβίζουν στην χώρα μας σε άθλιες συνθήκες.

Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, όλη η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας, τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος δεν βρήκαν τη δικαίωσή τους με τη μετάβαση απ’ τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον Ιούλη του 1974. Η περίοδος της μεταπολίτευσης, της λεγόμενης «καλύτερης δημοκρατίας στην Ελλάδα», δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, παρά τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που επιτεύχθηκαν σε προηγούμενες συνθήκες, όπου ο συσχετισμός δύναμης και η ύπαρξη του σοσιαλιστικού συστήματος βοηθούσαν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Αποδεικνύεται ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό είναι προσωρινές. Οι κρίσεις, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όσες κυβερνήσεις επέλεξαν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολούθησαν αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό που σήμερα απαιτείται για μια πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού, είναι η διαμόρφωση μιας νικηφόρας κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στο ίδιο το ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, με στόχο το σοσιαλισμό. Αυτός ο αγώνας μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό.


« Η ΕΝΩΣΗ » ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ

Η 17η Νοέμβρη του 1973 έχει καταγραφεί ως ημέρα εξέγερσης ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς, ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την δημοκρατία.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, το πολυτεχνείο ως διαχρονικό σύμβολο αντίστασης και αγώνα είναι εδώ, ανθεκτικό στο χρόνο για να μας υπενθυμίζει ότι δεν διαπραγματευόμαστε περιορισμούς της ελευθερίας και προσβολή της δημοκρατίας.

Το σύνθημα « ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ » παραμένει και σήμερα μετά από 4 δεκαετίες επίκαιρο, ηχεί δυνατά στην Ελλάδα του σήμερα που ταλανίζεται από μια πολύχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Η 17 Νοέμβρη του 1973 είναι ημέρα μνήμης και αγώνα.

Κανείς δεν χαρίζει σε κανένα τίποτα, όλα κερδίζονται με σκληρούς αγώνες και μάχες.

Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ ΕΝΩΣΗ


Σπάρτακος

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία
Τρεις λέξεις που τα λένε όλα

Κάθε γενιά με τις δικές της δυσκολίες
Κάθε γενιά με τα δικά της προβλήματα
Κάθε γενιά με τους δικούς της αγώνες

Όλα μία αλυσίδα. Το χθες και το σήμερα αναδεύουν τα δεδομένα τους και «παρασκευάζουν» το αύριο.

Το τρίπτυχο «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» δεν είναι παρά ο διαχρονικός αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισονομία και ελευθερία.

Σύμβολο ηρωικού αγώνα και ενότητας, το Πολυτεχνείο αποτελεί εμπνευστή και οδηγό κάθε μορφής «επανάστασης».

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου και συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της ηρωικής εξέγερσης.

«Εμείς οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ ορκιζόμαστε -στο όνομα της κάθε είδους και μορφής ελευθερίας, στο όνομα του κάθε δικαιώματος και κάθε κεκτημένου, να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση της ανακλήσεως όλων «των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων»».

Γραφείο Τύπου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου τιμά τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου και της νεολαίας στην 46η επέτειο της εξέγερσης κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Το σύνθημα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που βροντοφώναζαν οι φοιτητές και οι διαδηλωτές μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο.

Καλούμε όλους του συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι απέναντι στην αστυνομική καταστολή στην ΑΣΟΕΕ τιμώντας τους αγώνες όλων όσων βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν στα χρόνια της δικτατορίας και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώνοντας τη φωνή μας με το μαθητικό – φοιτητικό κίνημα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Πολυτεχνείο 1973 – 2019
Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται
οι αγώνες είναι μπροστά μας

46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι δυσκολίες μοιάζουν ανυπέρβλητες.

Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης και η εκμετάλλευση των εργαζομένων και της νεολαίας γίνεται ακόμα πιο βάρβαρη. O εργαζόμενος λαός στενάζει από την φτώχεια, την ανεργία, την καταλήστευση των εισοδημάτων με την υπερφορολόγηση και τα χαράτσια, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που επέφεραν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και η ακραίο νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Ν.Δ – Μητσοτάκη που μας πηγαίνει χρόνια πίσω, στην εποχή του εργασιακού μεσαίωνα.

Την ίδια στιγμή προσδεμένη η χώρα μας στο ευρωατλαντικό άρμα μπαίνει όλο και ποιο βαθειά στους ανταγωνισμούς των διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών συνασπισμών βάζει σε κίνδυνο πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή και σε αιματοκύλισμα των λαών.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό τοπίο ο νεοφασισμός βρίσκει έδαφος και ευκαιρία να ξανά βγουν από τα λαγούμια τους και να σκορπίσουν τον τρόμο και τον φόβο με πραξικοπήματα και δικτατορίες, διεθνώς και στην χώρα μας.

Οι δυσκολίες δεν μπορούν να κάμψουν την θέληση των εργαζόμενων και της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή που τους ανήκει και θα παλέψουν για αυτό.

Το Πολυτεχνείο, 46 χρόνια μετά, κρατάει ζωντανό το μήνυμα του, είναι για να μας θυμίζει ότι οι λαοί μπορούν να είναι πραγματικά ανεξάρτητοι και ελεύθεροι μόνο όταν σπάνε τα δεσμά από τους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες.

Όλα είναι ανοικτά
Με ενωτικό, μαχητικό κίνημα νεολαίας – εργαζομένων κόντρα εκμετάλλευση, τη φτώχεια και το νεοφασισμό

Με πρόγραμμα που μπορεί να προωθηθεί μια εργατική συγκέντρωση δυνάμεων σε ένα ενωτικό και μαχητικό κίνημα και συμμαχία ανατροπής, θα πετυχαίνει κατακτήσεις, θα ανοίγει ρήγματα στην επίθεση της άρχουσας τάξης, θα κλονίζει τους συσχετισμούς υπέρ της εργατικής πολιτικής.

Για ζωή με ειρήνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια.

Για δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης.

Tο Πολυτεχνείο κρατάει ζωντανό το μήνυμα του, και θα συνεχίζει να απειλεί τους κυρίαρχους που προσπαθούν να το ενσωματώσουν ή να το εξαφανίσουν.

Γραφείο τύπου


Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ.Μ

Το Περιφερειακό Σωματείο Συντ/χων ΔΕΗ Δυτ. Μακεδονίας (Κοζάνη Αρχελάου 25) καλεί όλους τους συντ/χους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου που θα γίνουν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Φέτος μετά 46 χρόνια τα ίδια συνθήματα , τα ίδια άλυτα προβλήματα . Η 17 Νοέμβρη είναι μία ιστορική επέτειος, είναι η φωνή όλων μας για να διασφαλίσουμε μία καλύτερη ζωή για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

5 σχόλια στο άρθρο “Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Κοζάνη – Ανακοινώσεις Σωματείων για την 17η Νοεμβρίου

  1. Αναμφισβήτητα η δικτατορία υπήρξε ξενοκίνητη. Κατασκεύασμα της CIA ήταν με συγκεκριμένο σκοπό: Την εισβολή στην Κύπρο.
    Το τρίπτυχο της καπηλείας «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» των επιόρκων αξιωματικών έδωσε πρώτης τάξεως ευκαιρία στους απάτριδες και αντίχριστους της μεταπολίτευσης να πραγματοποιήσουν σαρωτική επέλαση κατά των ιερών και των οσίων μας.
    Όλοι είδαμε κατ’ επανάληψη τη σκηνή της κατακρήμνισης της πύλης του Πολυτεχνείου από το θωρακισμένο όχημα. Νεκρό όμως δεν είδαμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.