Στον «αέρα» το έργο διαμόρφωσης των Κοιμητηρίων της Τ.Κ. Ρυμνίου – Ορατός ο κίνδυνος απένταξής του



Στον «αέρα» βρίσκεται το έργο διαμόρφωσης των Κοιμητηρίων της Τοπικής Κοινότητας Ρυμνίου, αφού ο ανάδοχος εργολάβος δεν ξεκίνησε καν το έργο που έπρεπε να περατωθεί από τον Μάρτιο του 2019 και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος απένταξής του.

Η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση κοιμητηρίων στην Τ.Κ. Ρυμνίου της Δ.Ε. Αιανής», προϋπολογισμού 193.500 € με τον ΦΠΑ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 041), υπογράφηκε στις 24.9.2018 και η διάρκεια της περαίωσή του ήταν εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο αφορούσε τη διαμόρφωση των Κοιμητηρίων της Τοπικής Κοινότητας Ρυμνίου σε τρία διαφορετικά επίπεδα υψομετρικής διαφοράς περίπου 1,80μ.. Οι εργασίες προβλέπονταν να πραγματοποιηθούν κυρίως στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο.

Με την απόφαση 1049/19 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από 10.5.2019, δόθηκε παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι 14.5.2019(!), χωρίς βέβαια να υπάρξει καμία πρόοδος του έργου, κατάσταση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα (ως φωτογραφίες), καθιστώντας στην ουσία τον ανάδοχο εργολάβο έκπτωτο.

Εν τω το μεταξύ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον χώρο των κοιμητηρίων, αφού -πέρα από τη γενικότερη εικόνα που είναι απαράδεκτη- το διαθέσιμο διάζωμα είναι κορεσμένο από τους τάφους δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα ταφής και εκταφής των νεκρών, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα των κοιμητηρίων -τα δύο επίπεδα που ήταν και στο αντικείμενο της εργολαβίας- είναι παντελώς αδιαμόρφωτο και απροσπέλαστο για χρήση.

Οι κάτοικοι του Ρυμνίου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι από την εξέλιξη αυτή και την προοπτική απένταξης του έργου και απευθύνουν έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης για την επίλυση του προβλήματος, ζητώντας την άμεση επαναδημοπράτηση και υλοποίηση του έργου.

Από το mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.