Δηλώσεις συμμετοχής στο εργαστήριο-σεμινάριο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: «Αναγκαιότητα και τεχνικές της επανάχρησης»



Όσες και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο ανοιχτό εργαστήριο-σεμινάριο: «Αναγκαιότητα και τεχνικές της επανάχρησης» που διοργανώνει ο Κοινωνικός Χώρος Ανταλλαγής και Επανάχρησης της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, μπορούν να στέλνουν τις συμμετοχές τους στο infokoz@arsis.gr ή στο m.me/Arsis.Kozanis, αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την ένδειξη: «Για το εργαστήριο: Αναγκαιότητα και τεχνικές της επανάχρησης», μέχρι τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019. Επειδή, οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το εργαστήριο-σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό (φιλοσοφία, αρχές, αναγκαιότητα κ.α. της επανάχρησης), αλλά και πρακτικό μέρος (εκπαίδευση σε τεχνικές και μεθόδους επανάχρησης, ανοιχτές συζητήσεις με ειδικούς του χώρου, επισκέψεις σε χώρους, προβολές κ.α.).

«Η ανακύκλωση φαντάζει σε όλους μας μια δεδομένη & απλή διαδικασία κοινωνικής συμπεριφοράς & συνεισφοράς.

Τοποθετούμε τα απορρίμματά μας σε μια πλαστική σακούλα, την πετάμε με περίσσια ηθική ικανοποίηση στον πλησιέστερο μπλε κάδο & θεωρούμε πως ακριβώς σε αυτό το σημείο έχει τελειώσει η υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία & στο περιβάλλον.

Δυστυχώς, στην πραγματικότητα, το οικολογικό & κοινωνικό μας αποτύπωμα όχι απλά δεν έχει τελειώσει στο κλείσιμο του μπλε κάδου, αλλά ακριβώς εκεί ξεκινάει. Διερωτηθήκαμε ποτέ, που ακριβώς καταλήγουν τα απορρίμματά μας; Ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία ανακύκλωσης των αντικειμένων & ποιό το κόστος της; Ποιά είναι η πιθανή περιβαλλοντική επιβάρυνση της ανακύκλωσης; Ποιά συγκεκριμένα αντικείμενα ανακυκλώνονται & ποιός είναι ο σωστός τρόπος για το καθένα; Πόσο ουσιαστικό είναι η μείωση ή ακόμα & η μηδένιση & των ανακυκλώσιμων ρίπων;

Στην εποχή μας, η διαχείριση των σκουπιδιών μας, δεν είναι απλά θέμα συνειδητότητας, ηθικής & οικολογίας. Είναι ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης του κάθε ατόμου, απέναντι στην κοινωνία, στην οποία ζει. Η σωστή διαχείριση & μείωση των απορριμμάτων μας ξεκινάει πολύ πριν από την κατανάλωσή τους. Η πιο ουσιαστική μορφή ανακύκλωσης αντικειμένων είναι η επανάχρηση τους».

Για περισσότερες πληροφορίες 2461049799.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.