Ο Δήμος Εορδαίας για την απόφαση αναστολής λειτουργίας του τμήματος Λογοθεραπείας: «Με επιχειρήματα και προτάσεις θα επιδιώξουμε την απόσυρσή της»



Με δελτίο τύπου στις 7-11-2019 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε για την άμεση αναστολή της έναρξης λειτουργίας μεταξύ άλλων και του τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα λειτουργούσε το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στην Πτολεμαΐδα.

Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ παράλληλα δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, πάντα με επιχειρήματα, έτσι ώστε να αποδείξουμε το λανθασμένο της συγκεκριμένης απόφασης και να υπάρξει επανεξέταση και εν τέλει ακύρωση της από πλευράς του Υπουργείου.

Ο Δήμος Εορδαίας από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το πρώτο τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ήρθε στην πόλη της Πτολεμαΐδας, αυτό της Μαιευτικής, στηρίζοντας κάθε αίτημα του και όντας αρωγός σε όλες τις προσπάθειες εξασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του. Ακριβώς το ίδιο έκανε και με το νέο τμήμα της Εργοθεραπείας, ενώ παράλληλα ανέλαβε πρωτοβουλίες για την δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων και υποδομών έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή λειτουργία, τηρώντας πρώτιστα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, της νεοϊδρυθείσας Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ήδη ξεκινήσει: Την συντονισμένη προσπάθεια παρουσίασης ολοκληρωμένης μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της Σχολής Επιστημών Υγείας διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία της, η οποία θα πληροί στο έπακρο τα ακαδημαϊκά κριτήρια που απαιτούνται.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι πρωταρχικός στόχος του Δήμου Εορδαίας είναι η βελτιστοποίηση των προοπτικών ανάπτυξης, που δημιουργεί η λειτουργία όλων των τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας στην περιοχή μας, έχοντας πάντα ως πρόταγμα το όφελος των φοιτητών καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.