Ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην Αρχιερατική Περιφέρεια ΒελβεντούΠανηγυρίζουν στην Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

Νοέμβριος 8. ‘’Τη Η’ του αυτού μηνός η Σύναξις των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ, και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων Ταγμάτων’’. (Μηναίον).

ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΣ: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βαθυλάκκου. Θα τελεστούν: Το απόγευμα της Πέμπτης (7-11-2019, ώρα 5:00 μ.μ.) πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία. Το πρωί της Παρασκευής (8-11-2019) πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

Νοέμβριος 9. ‘’Τη Θ’ του αυτού μηνός μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως της εν Αιγύπτω, του θαυματουργού και κτήτορος της εν Αιγίνη Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, κοιμηθέντος οσίως κατά το έτος 1920’’.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΤΣΑΝΟΥ: Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Παλαιογρατσάνου. Θα τελεστούν: Το απόγευμα της Παρασκευής (8-11-2019, ώρα 5:30 μ.μ.) πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός. Το πρωί του Σαββάτου (9-11-2019) πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Ιερά πανήγυρις Εξωκλησιού Αγίου Νεκταρίου Βελβεντού. Θα τελεστούν: Το απόγευμα της Παρασκευής (8-11-2019) πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός. Το πρωί του Σαββάτου (9-11-2019) πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΛΕΥΚΑΡΑ: Ιερά πανήγυρις Εξωκλησιού Αγίου Νεκταρίου Λευκάρων. Θα τελεστούν: Το απόγευμα της Παρασκευής (8-11-2019, ώρα 4 μ.μ.) πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός. Το πρωί του Σαββάτου (9-11-2019) πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

‘’Των νοερών Δυνάμεων Αρχιστράτηγοι, οι παρεστώτες απαύστως τω δεσποτικώ θρόνω, πρεσβεύσατε προς Κύριον, ειρήνην τω κόσμω δωρήσασθαι, και ταις ψυχαίς ημών το μέγα έλεος’’. (Νοέμβριος 8. Στιχηρό Ιδιόμελο της Λιτής. Ήχος α’.).

‘’Πατέρων ισότιμος, των πάλαι εχρημάτισας, τούτων μιμησάμενος τον τρόπον, τον ζήλον και τας λοιπάς αρετάς, ταπεινοφροσύνη αληθεί, και απλάστοις ήθεσι διαπρέψας Νεκτάριε’’. (Νοέμβριος 9. Ωδή ε’. Κανών δεύτερος. Εξέστη τα σύμπαντα).

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Α.Π.Β.
Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.