Ανακοίνωση της κοινότητας Σπηλιάς Εορδαίας για αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες



Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ή κληρονόμοι οικοπέδων να προβούν άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες για αποψίλωση της αυτοφυούς βλάστησης (αποψιλώσεις – αποκλαδώσεις), καθαρισμό – απομάκρυνση των υπολειμμάτων τους, μπαζών και πιθανών σκουπιδιών εντός των ιδιόκτητων οικοπέδων τους, την οποία αποκλειστική ευθύνη φέρουν, το αργότερο μέχρι την 31 Μαΐου 2020. Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους οικοπεδούχους, ο Δήμος νομιμοποιείται να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των αναφερόμενων οικοπέδων χρεώνοντας τους τα έξοδα καθαρισμού τους, ανάλογα με την έκταση έκαστου οικοπέδου εφαρμόζοντας το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τ.Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη.

Αναλυτικότερα με απόφαση του Δήμου θα γίνει ψήφιση κανονισμού χρέωσης και επιβολής προστίμων αυτεπάγγελτου καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων και λοιπών ακαλύπτων χώρων», σε όσους ιδιοκτήτες δεν συμμορφωθούν. Επιπρόσθετα, θα καταλογίσει στους οικοπεδούχους πρόστιμο ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου, για κάθε οικόπεδο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης προβλέπεται η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του ποινικού κώδικα.

Ο Πρόεδρος ζητά τη συνεργασία σας, ώστε να μην χρειαστεί να επιβληθούν πρόστιμα που η αξία τους θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι αν καθαρίσετε μόνοι σας τις ιδιοκτησίες σας, αλλά και για να συμβάλουμε όλοι στη διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου καθαριότητας της κοινότητας Σπηλιάς και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Ο Πρόεδρος
Της Κοινότητας Σπηλιάς
Κωνσταντίνος Κουρπουανίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.