Για πρώτη φορά στην Κοζάνη δράση νέων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σώματος ΑλληλεγγύηςΕυρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης – Ενσυνείδητες Κοινωνίες Νέων Κοζάνη – Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 – Άτυπη Ομάδα Νέων – Έλληνες Οδυσσείς

Οι ομάδα νέων «Έλληνες Οδυσσείς» οργανώνουν για πρώτη φορά στην Κοζάνη μια δράση νέων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (https://europa.eu/youth/solidarity_el)!

Μερικές φορές η ζωή μπορεί να είναι σαν τυφώνας! Τα πάντα γύρω μας είναι ένα χάος, αναταραχή και σύγχυση. Όμως, εσωτερική γαλήνη σημαίνει ότι μέσα σε όλο το χαμό, μπορούμε να βρούμε ηρεμία. Όπως στο μάτι του κυκλώνα, όπου υπάρχει απόλυτη ηρεμία!

Η εσωτερική γαλήνη δεν σημαίνει ότι ποτέ δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα, αλλά όταν τα προβλήματα έρχονται, να μπορούμε να βρούμε μια σταθερότητα, ένα καταφύγιο ή μια ισορροπία μέσα μας. Στόχος, λοιπόν, του σχεδίου μας είναι να ξεκινήσουμε μια επανάσταση και θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Νέους από τις τοπικές μας Κοινωνίες να ζουν πιο Ενσυνείδητα. Θα κάνουμε τις “Ενσυνείδητες Κοινωνίες Νέων” ένα μέρος όπου όλοι μπορούμε να βρούμε την εσωτερική μας γαλήνη.

– Τι περιλαμβάνει η δράση;
Θα οργανώσουμε δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης, θα παίξουμε παιχνίδια που προάγουν την αλληλεγγύη, θα συζητήσουμε για την ενσυνειδητόττητα και θα μάθουμε τεχνικές ενσυνείδητης ακρόασης και χαλάρωσης για αντιμετώπιση του άγχους.

– Και τι θα κάνω ακριβώς ως συμμετέχοντας;
Όλες οι δραστηριότητες είναι βιωματικές, οπότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καταλάβεις από το να έρθεις στην επόμενη συνάντηση και να δοκιμάσεις!

– Πότε;
Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 10.30 με 14.30

– Πού;
Στο γραφείο Δημοτικής Κοινότητας (διεύθυνση Π. Χαρίση 23)

– Και μπορούν να συμμετέχουν όλοι;
Ναι, όλοι οι νέοι ηλικίας 20-30 ετών, αρκεί να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/hUu7byxWyfwY6mEe9

– Υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής;
Όχι, οι δράσεις είναι δωρεάν και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης μέσω του Ι.Νε.Δι.Βι.Μ

– Και πώς μπορώ να το στείλω στους φίλους μου;
Κάλεσε τους στην εκδήλωση μας στο Facebook “Ενσυνείδητες Κοινωνίες Νέων στην Κοζάνη”:
https://m.facebook.com/events/521051928457872

– Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις;
Εχουν πραγματοποιηθεί ήδη δρασεις στην Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και την Καστοριά, και θα πραγματοποιηθεί άλλη μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στις 15 Νοεμβρίου! Με αποκορύφωμα ένα διήμερο Ενσυνειδητότητας (Mindfulness Retreat) όπου θα συμμετέχουν νέοι από όλες αυτές τις περιοχές στις 21-22 Δεκεμβρίου 2019 στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας “Μπούρινος”.

Σε περιμένουμε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας στην Κοζάνη!

Μην το χάσεις!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα στο facebook Greek Odysseuses – Erasmus Greek Opportunities. (https://www.facebook.com/Erasmus.Greek.Opportunities/) ή να επικοινωνήσετε με την ομάδα νέων μέσω email στο greekodysseuses@gmail.com.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.