Πώς θα αμείβονται οι επιπλέον ώρες εργασίας μερικής ή εκ περιτροπής σύμβασηςΌπως προβλέπεται το άρθρο 59 του ήδη ψηφισθέντος από τις 24/10/2019 αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, οι μερικώς απασχολούμενοι, δηλαδή όλοι όσοι δεν εργάζονται με πλήρη απασχόληση και έχουν υπογράψει σύμβαση για παροχή εργασίας για λιγότερες από 40 ώρες την εβδομάδα, για κάθε ώρα που θα εργάζονται πέραν από τη σύμβασή τους, θα αμείβονται με το συμφωνηθέν ωρομίσθιό τους συν επιπλέον προσαύξηση 12%.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις εργασίας πρέπει να απεικονίζουν την πραγματική εργασία, δηλαδή τις ημέρες και τις εβδομαδιαίες ώρες που θα εργάζεται κάθε μισθωτός, να ταυτίζονται με τις ώρες που αναγράφονται στη σύμβαση εργασίας του, διαφορετικά οι επιπλέον ώρες εργασίας που θα δηλωθούν με συμπληρωματικό πίνακα ωρών εργασίας, αλλά δεν περιλαμβάνονται στη σύμβασή του, θα αμείβονται με επιπλέον 12%.

Δείτε εδώ το σχετικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου.

Από το site της ΕΠΙΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.