Διάλεξη του Σωτήρη Ραπτόπουλου στην Κοζάνη με θέμα «Βορειοελλαδίτες αρχαιολόγοι στους Δελφούς στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου»

Το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση» διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Βορειοελλαδίτες αρχαιολόγοι στους Δελφούς στα τέλη του 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ου», με ομιλητή τον Σωτήρη Ραπτόπουλο, Αρχαιολόγο ΕΦΑ Γρεβενών. Θα γίνει αναφορά στους αρχαιολόγους: Νικόλαο Παπαδάκη, που γεννήθηκε στο Λασίθι, αλλά έζησε κυρίως στην Μακεδονία και υπήρξε ο Προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Διοίκησης Μακεδονίας στα χρόνια της Κατοχής, στον Ιωσήφ Ραυτόπουλο, από το Σκεπαστό Ανατ. Θράκης, γνωστότερου ως ποιητή, στον Αντώνη Κεραμόπουλο από την Βλάστη της Κοζάνης, τον ιδρυτή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών και διαμορφωτή του συνόλου της Υπηρεσίας, και τέλος στον Χρήστο Τσούντα, Θρακιώτη, θεμελιωτή της έρευνας για την Προϊστορική αρχαιολογία στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, ώρα 7.30 μ.μ., στον χώρο του «Ονειρόdrama» (Βογατσικού 6).

Συνδιοργάνωση: Ονειρόdrama
Είσοδος ελεύθερη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.