Απάντηση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Σερβίων στον Δήμαρχο Βελβεντού σχετικά με την εισήγησή του για το Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού



κε Δήμαρχε
κε Αντιπρόεδρε της Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμων Σερβίων και Βελβεντού
κε Στεργίου

Θα έπρεπε να γνωρίζετε, ως Αντιπρόεδρος πια της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση, του ενιαίου δήμου Σερβίων –Βελβεντού μέχρι πριν δύο μήνες περίπου, και η διαδημοτική σημερινή της μορφή είχε και έχει, από τη σύστασή της, τη διαχείριση όλων των εγκαταστάσεων πολιτισμού και αθλητισμού στα όρια των δύο δήμων. Ανάμεσα στα άλλα και την αποκλειστική διαχείριση του Πνευματικού κέντρου Βελβεντού. Και όταν λέμε διαχείριση εννοούμε -συν τοις άλλοις- την παραχώρηση των χώρων του πνευματικού κέντρου σε πολιτιστικούς φορείς (μετά από αίτησή τους) για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, μαθημάτων, προβών και οποιασδήποτε δραστηριότητας που σκοπό της έχει την προαγωγή, ανάπτυξη και διάδοση του πολιτισμού.

Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες καταστάσεων στο πνευματικό κέντρο του Βελβεντού, που καμία σχέση δεν έχουν με τον πολιτισμό. Για λόγους που εσείς και όλη η κοινωνία του Βελβεντού γνωρίζει -και που, δυστυχώς με λύπη διαπιστώσαμε, άπτονται μικροσυμφερόντων και προσωπικών διαφωνιών και διαφορών- αντιμετωπίσαμε σαν Κοινωφελή Επιχείρηση μια διαμάχη μεταξύ συλλόγων η οποία δεν αρμόζει σε συλλόγους που σκοπό έχουν να προάγουν τον πολιτισμό σε οποιαδήποτε μορφή του, αλλά μάλλον σε συγκεκριμένο σπορ στο οποίο χρειάζονται γάντια (μερικές φορές όχι) και διεξάγεται σε ρινγκ ή σε πεζοδρόμιο…

Κατηγορείτε, στην εισήγησή σας προς το δημοτικό σας συμβούλιο, τον Καλλικράτη(!) που από τα μακρινά Σέρβια, που είναι και η έδρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης, διαχειρίζεται τα του Βελβεντού, επίσης κατηγορείτε τον πρώην πρόεδρο της επιχείρησης κο Ζυγούρη για διάφορα μεροληπτικά και ότι παρενέβαινε στον … «τοπικό σας πολιτισμό»(!!!).

Σας γνωρίζουμε λοιπόν κε Δήμαρχε ότι η προηγούμενη διοίκηση της Επιχείρησης -και για να μην κρυβόμαστε, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει το άλογο μιας τέτοιας διαμάχης ανάμεσα σε δύο φορείς πολιτισμού σε ένα τόσο μικρό τόπο- προσπάθησε ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ να παρέμβει και να λύσει το πρόβλημα. Βλέποντας ότι αυτό ήταν αδύνατον, λόγω του βαθμού της «αντιπαλότητας», πρότεινε μια μορφή συνδιαχείρισης του Π.Κ.: έστειλε επιστολές σε όλους τους ενεργούς συλλόγους του Βελβεντού για διενέργεια συνέλευσης με θέμα τη σύσταση επιτροπής, που τα μέλη της θα αποτελούνταν από όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Βελβεντό, η οποία θα αναλάμβανε την πλήρη διαχείριση και λειτουργία του Π.Κ. Αφήναμε λοιπόν ήδη από τις αρχές του 2018 τη διαχείριση του Π.Κ. σε εσάς, σε εκπροσώπους των συλλόγων σας.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ. Μην κατηγορείται λοιπόν άδικα τη «μακρινή διοίκηση» των Σερβίων.

Όσον αφορά την παραχώρηση των χώρων στους συλλόγους του Βελβεντού, ούτε αυθαίρετα γινόταν, ούτε και μεροληπτικά. Μετά από αίτηση των συλλόγων, που περιελάμβανε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τους, προσπαθούσαμε πάντα να καλύψουμε τις ανάγκες όλων με τον καλύτερο τρόπο, πράγμα που δεν ήταν πάντα εύκολο.

Αναφέρετε στην εισήγησή σας προς το Δημοτικό σας συμβούλιο:

«Σήμερα φέρνουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταλήξει στη δική του πρόταση, την οποία θα στείλουμε στη διοίκηση της Κοινωφελούς επιχείρησης στα Σέρβια για να την αποδεχτεί τυπικά και να της προσδώσει μορφή απόφασης και κανονισμού λειτουργίας, όπως οφείλει.»

κε Αντιπρόεδρε του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης ούτε «τυπικές» είναι, ούτε και προκαταλαμβάνονται, επίσης, υπάρχει σε ισχύ κανονισμός λειτουργίας που διέπει και το πνευματικό κέντρο του Βελβεντού.

Ενόσω λοιπόν κε Δήμαρχε η Κοινωφελής Επιχείρηση παραμένει στη σημερινή της μορφή και μέχρι το διαχωρισμό της –που όντως αποτελεί προτεραιότητα και των δύο δήμων- δε νομιμοποιήστε να καταρτίζετε προγράμματα λειτουργίας, να παραχωρείτε χώρους του κέντρου και να συστήνετε επιτροπή πνευματικού κέντρου.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο αυτής της βιασύνης.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε με την επανασύσταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου σας, που λογικά θα αναλάβει και το Πνευματικό κέντρο του Βελβεντού, να καταφέρετε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία «την αντίληψη ανταγωνισμού που έχει ανεπιθύμητο αντίκτυπο στη νεολαία σας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισήγησή σας. Μέχρι τότε όμως και με τη θέση του αντιπροέδρου που κατέχετε στη Επιχείρηση μπορείτε πράγματι να συμβάλλεται ώστε να σταματήσουν οι συγχωριανοί σας να συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα παιδάκια που μαλώνουν για το παιχνίδι τους ή καλύτερα να πείσετε τον Μ.Ο.Β. ότι αυτό το «παιχνίδι» ανήκει σε όλους τους κατοίκους του Βελβεντού …

Με τιμή
Δήμος Κωνσταντίνος
Πρόεδρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.