Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην Κοζάνη με τον Πλάτων Ριβέλλη



Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω την πρόθεση του Πλάτωνα Ριβέλλη να πραγματοποιήσει ένα δωδεκάωρο το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου. Το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να αντλήσει πολλή πληροφορία από το διαδίκτυο δεν συγκρίνεται με αυτό που προσφέρει ένα διά ζώσης σεμινάριο. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι μοναδική ευκαιρία για όλους τους φωτογράφους της περιοχής μας να έρθουν αντιμέτωποι με τα καίρια ερωτήματα της φωτογραφίας. Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ανά άτομο είναι 100 ευρώ. Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας, επικοινωνήστε στο τηλ. 6946703388 ή στείλτε mail στο info@vrettakos.gr.

Βρεττάκος Αλέξανδρος

Περιεχόμενο σεμιναρίου

Μετά από πολλά χρόνια διδασκαλίας, αλλά και μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η φωτογραφία κοντεύει να πνίξει τη ζωή μας έχω την τάση και επιθυμία να στρέφω το διδακτικό ενδιαφέρον μου στις παρακάτω διαστάσεις:

1) Στην ουσία της φωτογραφίας γενικώς και ειδικώς εκείνης που μας ενδιαφέρει. Αν δεν καταλαβαίνουμε τι μπορεί να κάνει η φωτογραφία και αν δεν αποφασίσουμε γιατί την κάνουμε οι ίδιοι, αποκλείεται να πετύχουμε κάτι καλλιτεχνικά σημαντικό.

2) Στη σκέψη που προηγείται της φωτογράφισης. Δηλαδή σε αυτό που πρέπει ενδομύχως να μας συντροφεύει όταν και όποτε αποφασίσουμε να αφιερώσουμε κάποιον χρόνο για φωτογράφιση.

3) Στη σκέψη που ακολουθεί τη λήψη των φωτογραφιών μας. Δηλαδή στο ποιες (και γιατί) κρατάμε και ποιες (και γιατί) απορρίπτουμε. Δηλαδή, αν τελικώς κάναμε κάτι που χωρίς την παρουσία μας δεν θα υπήρχε.

4) Στον τρόπο με τον οποίο «διαβάζουμε» φωτογραφίες και με ποια κριτήρια τις αξιολογούμε.

5) Στη σημασία της προσωπικής γλώσσας που ο φωτογράφος καλλιεργεί, αλλά και με ποιο τρόπο θα μπορέσει να την ανακαλύψει και να τη βοηθήσει να αποκαλυφθεί.

6) Στη διαδικασία φωτογράφισης που σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να περιβληθεί τη διάσταση μιας τελετουργίας, η οποία παλαιότερα επιβαλλόταν από μόνη της λόγω της πιο χρονοβόρας και πολύπλοκης τεχνικής.

7) Στην ανάγκη απεξάρτησης από τις φωτογραφίες μας, ώστε να μπορούμε να τις απορρίπτουμε σχεδόν με ανακούφιση, έτσι ώστε και να επιλέγουμε τις πιο ουσιαστικές και να είμαστε σε θέση ανά πάσα στιγμή να τις ανατρέψουμε. Στην πραγματικότητα η απελευθέρωσή μας από τον έρωτα (ή την απέχθεια) απέναντι στις φωτογραφίες μας θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να κατακτήσουμε όλους τους παραπάνω στόχους.

Πλάτων Ριβέλλης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.