Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ με την ταινία «Ασύλληπτη Απόδραση»



Με τη σπαρταριστή αντιστασιακή κωμωδία του Gérard Oury, «Ασύλληπτη Απόδραση» La Grande Vadrouille (1966), ξεκινά τη χειμερινή περίοδο των προβολών του ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, αυτή τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον», στις 10 το βράδυ. Πρωταγωνιστεί το εξαιρετικό δίδυμο Louis de Funès και Bourvil. Μαζί τους οι Terry-Thomas, Claudio Brook, Mike Marshall, Marie Dubois.

Γαλλία, κατοχή. Ένα αγγλικό βομβαρδιστικό καταρρίπτεται πάνω από το Παρίσι από τους Γερμανούς και το πλήρωμά του γλιτώνει πέφτοντας με αλεξίπτωτα. Ο πρώτος, ο λοχαγός Ρέτζιναλντ (Terry Thomas), προσγειώνεται στην λίμνη με τις φώκιες του ζωολογικού κήπου. Ο δεύτερος, ο Πήτερ Κάνιγχαμ (Claudio Brook), στις σκαλωσιές του μπογιατζή Ωγκυστέν Μπουβέ (Bourvil), που ασπρίζει την πρόσοψη της Κομαντατούρ, ενώ ο τρίτος, ο Άλαν Μάκιντος (Mike Marshall) στη στέγη του μεγάρου της όπερας την ώρα που ο νευρικός μαέστρος Στανισλάς Λεφόρ (Louis de Funès) κάνει πρόβα με την ορχήστρα του.

Ο Μπουβέ με τον Λαφόρ θα κρύψουν αρχικά τους Άγγλους αξιωματικούς και στη συνέχεια μέσα από μια περιπετειώδη και σπαρταριστή διαδρομή και με τους Γερμανούς στρατιώτες να τους καταδιώκουν, θα προσπαθήσουν να φτάσουν στη ελεύθερη ζώνη του Βισύ.

Η ταινία έκοψε 17,3 εκατομμύρια εισιτήρια μόνο στη Γαλλία και βρήκε διανομή στο εξωτερικό, ως μια από τις ελάχιστες ταινίες του Louis de Funès που παίχτηκε ποτέ σε κινηματογράφους μη γαλλόφωνων χωρών. Το εν λόγω φιλμ κράτησε μάλιστα το εισπρακτικό ρεκόρ γαλλικής ταινίας για 42 χρόνια και ξεπεράστηκε μόλις το 2008! Παραμένει η τέταρτη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών στη Γαλλία, οποιασδήποτε εθνικότητας!

Αυτή τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 το βράδυ στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.