Στην Πτολεμαΐδα θα διεξαχθούν οι 1οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ξιφασκίας



Για 1 η φορά στην Αθλητική Ιστορία της Πόλης, η Πτολεμαΐδα θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Κύπελλο Σπάθης Εφήβων – Νεανίδων/ Παμπαίδων – Πανκορασίδων το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαϊδας.

Το νεοσύστατο σωματείο «Ακαδημία Ξιφασκίας Πτολεμαΐδας ΩΡΙΩΝ» ανέλαβε την πρωτοβουλία, (με την υποστήριξη του Δήμου Εορδαίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας) και κατάφερε να πείσει το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας να μεταφέρει τους Αγώνες από τη Θεσσαλονίκη στην Πόλη μας.

Στους Αγώνες προβλέπεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 200 ξιφομάχοι από όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα έως τα Ιωάννινα, από τα Χανιά έως τη Θεσσαλονίκη και από την Φλώρινα έως τη Χαλκίδα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός της συμμετοχής 10 ξιφομάχων από την πόλη μας.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ξιφασκίας Πτολεμαϊδας «ΩΡΙΩΝ», κος Χρήστος Κετσετζίδης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Πραγματικά είναι Ιστορική Στιγμή για το Σωματείο μας, στα πρώτα του βήματα, να αναλάβει την διεξαγωγή μιας τέτοιας σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης στην Πόλη μας.

Το 2ήμερο 2-3 Νοεμβρίου η Πτολεμαΐδα θα «πλημμυρίσει» από ξιφομάχους και όλα τα μέλη της Ακαδημίας Ξιφασκίας Πτολεμαϊδας «ΩΡΙΩΝ», εργάζονται σκληρά ώστε το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης να είναι απόλυτα έτοιμο. Είμαι σίγουρος ότι είναι ευκαιρία οι συμπολίτες μας να γνωρίσουν το άθλημά μας, και να το βοηθήσουν να ριζώσει στο τόπο μας. Πλάι μας ως Συνδιοργανωτές έχουμε το Δήμο Εορδαίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκη, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του.

Καλώ όλο τον Κόσμο της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας να παρακολουθήσει το Πανελλήνιο Κύπελλο Ξιφασκίας.

Την Τεχνική Υποστήριξη των Αγώνων έχει αναλάβει ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας και τον Ευχαριστούμε.

Από το Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.