Ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου για τα τέλη του ΓΕΜΗΕνημερώνουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης ότι, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α.79752-30/12/2014 (ΦΕΚ 3623/31/12/2014 ΤΕΥΧΟΣ Β), η Διοίκηση έχει υποχρέωση να προβεί στην βεβαίωση των οφειλόμενων τελών ΓΕΜΗ (από το έτος 2015 έως 2018) στην Φορολογική Διοίκηση, με ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας την 1η Νοεμβρίου 2019. Η ανωτέρω υποχρέωση της «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» των οφειλών δεν είναι δυνητικού χαρακτήρα, αλλά αναγκαστικού.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την καταβολή του «Τέλους Διατήρησης Μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέσω του www.businessportal.gr . Επίσης μπορείτε να προσέρχεστε στην υπηρεσία μας (αυτοπροσώπως ή με τρίτο εξουσιοδοτημένο άτομο) για να σας εκδίδουμε τα σχετικά έντυπα πληρωμής. Σημειώνεται ότι η εξόφληση των εν λόγω τελών γίνεται μόνο μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι και οι Επιμελητηριακές συνδρομές είναι υποχρεωτικές μέχρι και το έτος 2014 και σε περίπτωση μη είσπραξης, θα πρέπει να βεβαιώνονται από τα Επιμελητήρια και να αποστέλλονται προς είσπραξη μέσω των Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κοζάνης, όσα μέλη έχουν ανεξόφλητες συνδρομές έως και το έτος 2014, ως το τέλος του τρέχοντος έτους 2019 θα λάβουν ειδοποίηση «Ταχυπληρωμής» μέσω της ΕΛ.ΤΑ ΑΕ για την αποπληρωμή των ποσών που οφείλουν, είτε στα ταμεία ΕΛ.ΤΑ., είτε μέσω των Τραπεζών τους με τη χρήση του Κωδικού Ηλεκτρονικής Πληρωμής που θα τους δοθεί.

Ακόμη, γίνεται γνωστό ότι όσα μέλη επιθυμούν να καταβάλλουν σε μηνιαίες δόσεις τα οφειλόμενα ποσά από Επιμελητηριακές Συνδρομές (δεν αφορά τα τέλη ΓΕΜΗ), θα πρέπει να προσέλθουν στην Υπηρεσία Μητρώου του Επιμελητηρίου και να αιτηθούν διακανονισμό των οφειλών αυτοπροσώπως ή με εκπρόσωπό τους (ο οποίος θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση με θεωρημένο από ΚΕΠ του γνήσιου της υπογραφής). Η ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται στα 20 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες τα μέλη μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία Μητρώου και ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Κοζάνης (Ι. Φαρμάκη 2, Κοζάνη) ή στο τηλ. 24610 34669 (κ. Σακαλής).

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.