Η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη



Την 27η περίοδο λειτουργίας της διανύει η Τηλεθέρμανση Κοζάνης η οποία θα ξεκινήσει φέτος στις 11 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των συνδεδεμένων οικοδομών (διαμερίσματα πολυκατοικιών, μονοκατοικίες, δημόσια κτίρια) στην πόλη Κοζάνης, του οικισμού της Ν. Χαραυγής και της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας (Ζ.Ε.Π) που θερμαίνονται μέσω της Τηλεθέρμανσης είναι, περίπου 28.200.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου φρόντισε έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες που διασφαλίζουν τη σταθερή και ομαλή λειτουργία του όλου συστήματος της Τηλεθέρμανσης, όπως κάνει από την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της το 1993.Αυτό πιστοποιείται και από το γεγονός πως την περασμένη περίοδο οι βλάβες που παρουσιάστηκαν σε μια χρονική διάρκεια οκτώ(8) μηνών (Οκτώβριος 2018-Μάϊος 2019) ήταν ελάχιστες και οπότε παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Το σύστημα ανταποκρίθηκε με επιτυχία ακόμα και τις μέρες που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών η ζήτηση είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο .

Η τιμή της Τηλεθέρμανσης παραμένει σταθερή για την Επιχείρηση, για 12η συνεχόμενη χρονιά, κάτι που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας προσφέρει στο σύνολο των καταναλωτών μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Ειδικότερα για του καταναλωτές υπάρχει (μετά από 11 χρόνια σταθερής τιμής) πρόσθετη μείωση 7% από το Μάιο του 2019 λόγω μείωσης του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 6%.

Όλα αυτά τα χρόνια η τιμή της Τηλεθέρμανσης ήταν χαμηλότερη απ’ την τιμή του πετρελαίου, με αποτέλεσμα το κόστος θέρμανσης με τηλεθέρμανση να είναι πολύ χαμηλότερο απ’ το κόστος με πετρέλαιο. Αξίζει δε να επισημανθεί πως ενώ στα συμβόλαια των καταναλωτών είναι κατοχυρωμένο πως η τιμή της Τηλεθέρμανσης θα είναι πάντα κατά 25% φθηνότερη έναντι της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης , τα τελευταία χρόνια το ποσοστό ήταν πάντα μεγαλύτερο. Είναι χαρακτηριστικό πως την περσινή περίοδο 2018-2019 ήταν κατά 68% φθηνότερη!

Εξόφληση λογαριασμών-ρύθμιση οφειλών

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, για μια ακόμα φορά, στους καταναλωτές την υποχρέωση της εξόφλησης των λογαριασμών της Τηλεθέρμανσης, ή τη ρύθμιση της οφειλής, σύμφωνα με τους τρόπους διακανονισμού που ισχύουν. Σε διαφορετική περίπτωση η Επιχείρηση θα αναγκαστεί να προβεί σε διακοπή της παροχής Τηλεθέμανσης.

Ποια τηλέφωνα μπορούν να καλούν οι καταναλωτές

Η διαδικασία προετοιμασίας του συστήματος της Τηλεθέρμανσης ξεκίνησε από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 με τη σταδιακή προθέρμανση του δικτύου. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, οπότε και θα υπάρχει πλήρης και κανονική παροχή θερμικής ενέργειας στο σύνολο των καταναλωτών της Κοζάνης, της Ν. Χαραυγής και της Ζ.Ε.Π.

Αν κάποιος απ’ τους καταναλωτές αντιμετωπίσει οποιοδήποτε λειτουργικό πρόβλημα μπορεί να απευθύνεται στο τμήμα πελατείας της Τηλεθέρμανσης που βρίσκεται στο νέο κτίριο της ΔΕΥΑΚ, στη διεύθυνση 2ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Θεσσαλονίκης, και στο τηλέφωνο 24610 51555.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.