Συμμετοχή Ομάδων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο 10ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής i2fest

Ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν φέτος στο 10ο επετειακό φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής i2fest (http://www.facebook.com/i2fest) που διοργανώνεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και λαμβάνει χώρα από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης».

Στο φεστιβάλ, η ομάδα ρομποτικής Hyperion Robotics (http://robotics.uowm.gr) με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, κ. Μηνά Δασυγένη, παρουσιάζει έναν αριθμό από τα ρομπότ και τις δράσεις της, όπως το project Cronus, τον ρομποτικό βραχίονα που παίζει σκάκι με τον άνθρωπο, το ανθρωποειδές ρομπότ Nao καθώς και το ρομπότ που εκπροσώπησε την χωρά μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ρομποτικής Eurobot 2019.

Η ομάδα Ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών του Πανεπιστημίου Spinning Top Studios, με Επιστημονικούς Υπευθύνους τους κ. Μηνά Δασυγένη και κ. Αντώνη Πρωτοψάλτη, παρουσιάζει αρκετά από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που έχει αναπτύξει, το LAByrinth, το Road to Victory, κ.α.

Εκτός από τα εκθέματα, στο φεστιβάλ υλοποιούνται παράλληλες δράσεις και ομιλίες σχετικά με τον τομέα της Τεχνολογίας για όλο τον κόσμο. Μεγάλος αριθμός κόσμου δείχνει το ενδιαφέρον του στις ακαδημαϊκές εργασίες και εξέφρασαν την ικανοποίηση για την ποιότητα και το επίπεδο των Ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Επίσης καθημερινά, πολλά σχολεία από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση επισκέπτονται το φεστιβάλ και παρακολουθούν τις παρουσιάσεις των ομάδων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.