Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΑ.ΣΑ.Σ. ΔΕΗ Παρ/μα Κοζάνης-Σύλλογος Αποστράτων
Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης-Συνταξιούχοι Ο.Α.Ε.Ε. Κοζάνης-
Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων Δημοσίου Κοζάνης-
Συνταξιούχοι Ι.Κ.Α. Κοζάνης – Συνταξιούχοι Ι.Κ.Α. Σερβίων
–Συνταξιούχοι Εθνικής Τράπεζας-Ένωση Αποστράτων
Αξιωματικών Στρατού/παράρτημα Κοζάνης-Σωματείο συνταξιούχων ΤΣΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία σταθερά. Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ.

Ο νέος συσχετισμός που διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές δε σηματοδοτεί την ελάφρυνση των συνταξιούχων. Άλλωστε η νέα κυβέρνηση μόνο υποσχέθηκε αόριστα για επιδόματα την στιγμή που το εισόδημα των συνταξιούχων έχει υποστεί απανωτές μειώσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει και αξιοποιεί την «προίκα» που έλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.

Ήδη η κυβέρνηση με το υπό συζήτηση «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο χτυπά μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις.

Αξιοποιεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία και ετοιμάζει την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, την παραπέρα εμπορευματοποίησή της, με την προώθηση του συστήματος των “τριών πυλώνων” (“εθνική” σύνταξη – επαγγελματικά ταμεία – ιδιωτική ασφάλιση) για να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει.

Η 1η του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, οργανώνει πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ό,τι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί, να συνεχίσουν να μας ληστεύουν με πρόσχημα την κρίση ή την ανάπτυξη του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία. Απορρίπτουμε τη λογική του ό,τι έγινε – έγινε. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, δικαιώματα, που είναι πληρωμένα σε όλο μας τον εργασιακό βίο αλλά και σήμερα πληρώνουμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

· Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
Κατάργηση του νόμου 4387/16 -νόμος Κατρούγκαλου- και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.

· Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.

· Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι στα επιδόματα.

· Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

· Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

· Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

· Κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

· Δημιουργία μονάδας φροντίδας για Αλτσχάιμερ.

· Δημιουργία Αιμοδυναμικής Μονάδας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

· Κατάργηση του ειδικού τέλους του 80% επί της αξίας του νερού.

· Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα οι κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

Την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00π.μ.,θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα, να μη λείψει κανένας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.