Παρουσίαση του βιβλίου του Catalin Constantin με τίτλο «Πόλεις Συνοπτικά, Πλατείες της Ευρώπης και οι Ιστορίες τους» στην Κοζάνη

Στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 ο κ. Catalin Constantin, καθηγητής εθνολογίας και ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Πόλεις Συνοπτικά, Πλατείες της Ευρώπης και οι Ιστορίες τους» μετά από πρόσκληση της Διεθνούς Συνεργασίας για τον Πολιτισμό & τις Τέχνες, «Μέθεξη». Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου του ο κ. Constantin θα εκθέσει ένα μέρος των αεροφωτογραφιών που εμπεριέχονται σε αυτή την έκδοση.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Constantin, η σύνδεση του εν λόγω έργου με τη δημιουργική πρόθεση της πλατείας της πόλης της Κοζάνης καθώς και του νέου κτιρίου της βιβλιοθήκης, μέσω ενός δημόσιου διαλόγου του συγγραφέως με τεχνικούς συντελεστές που συνδέονται με την κατασκευή των προαναφερθέντων δημοσίων χώρων.

Καλεσμένοι το απόγευμα στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 (όπου θα πραγματοποιηθεί μια μικρή διάλεξη με τον κ. Constantin) είναι επίσης οι:

-ο επιβλέπων αρχιτέκτων, κ. Χρήστος Παπάς (https://www.406architects.com/), για να μιλήσει για την ιδέα που κρύβεται πίσω από την υλοποίηση του έργου της νέας πλατείας

-ο Τσιομπάνος Γιάννης, Συλλέκτης, Ιστορικός-Αρχαιολόγος

-ο Κοκόλης Κωνσταντίνος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, MSc στον “Περιβαλλοντικό σχεδιασμό πόλεων & κτιρίων»

Στην κατεύθυνση αυτή θα συνδράμουν εικαστικά τοπικοί φωτογράφοι και συλλέκτες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την ιστορική πορεία της πλατείας της πόλης μας μέσα από φωτογραφίες του αρχείου τους.

Στη συνέχεια θα γίνουν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης που θα φιλοξενείται στο Φουαγιέ του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. και θα περιλαμβάνει

– ψηφιακές φωτογραφίες από το βιβλίο του κ. Catalin Constantin

– φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ιστορική πορεία της πλατείας της Κοζάνης μέσα από το λεύκωμα «Κοζάνη: Οδοιπορικό στο χρόνο» του κ.Τσιομπάνου Γιάννη και έργα φωτογράφων της πόλης, όπως του κ.
Μάρκου Πατσίκα, της κ. Στέλλας Δέσσου, του κ. Κώστα Καραδήμου και του κ. Αργύρη Καραμούζα συνοδευόμενα από τη μουσική του κ. Νίκου Χαλβατζή.

Με την υποστήριξη φωτογραφικού υλικού από την ομάδα: Κοζάνη: Μνήμες, Αναμνήσεις & Εικόνες

Συνδιοργανωτές: Διεθνής Συνεργασία για τον Πολιτισμό & τις Τέχνες «Μέθεξη», Δημος Κοζάνης, ΟΑΠΝ, Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.